Adevărații Supereroi - Vernisaj și expoziție


Data și ora:
Gazdă:
Curtea a doua a Muzeului Brukenthal, Piața Mare 4, Sibiu 550163, Romania
Organizator:

Despre

Ca în filmele Disney sau în serialele de pe Netflix, adevărații super-eroi trăiesc foarte bine camuflați printre noi. Oameni obișnuiți ziua, posesori de puteri secrete puse în slujba binelui, noaptea.

Proiectul Adevărații Super-Eroi e ideea prin care Asociația Focus Events a dorit să îi aducă mai aproape de lumea minunată a fotografiei pe copiii cu autism, paralizie cerebrală, sindrom Down, tetrapareză spastică, miopie, microcefalie, ADHD și alte forme de dizabilitate aflați în îngrijirea Asociației D.A.R. (Dorință, Ajutor, Recuperare). În prima ediție a acestui proiect, copiii au avut ocazia să își personifice personajul preferat într-o ședință foto ca la carte.

Pentru cea de-a doua ediție ne-am gândit să îi aducem și în spatele aparatului de fotografiat, acolo unde, de fapt, se produce întreaga magie. Timp de două săptămâni, micuții au avut la îndemână aparate de fotografiat și au pozat ce-au vrut ei, iar ce-a ieșit veți vedea la vernisaj. Înțelese în cheia autorilor, fotografiile sunt remarcabile și ne prezintă lumea lor, a copiilor cu dizabilități, exact așa cum este ea.

Împreună cu Polisano Pharma Sibiu am dorit să mai facem o surpriză unor copii greu încercați de viață și am invitat cinci copii cu probleme cardiace să intre în pielea personajului lor preferat. De la Aquaman la Supergirl, au avut de unde alege.

Toate aceste fotografii vor compune prima expoziție realizată de copii cu dizabilități în Sibiu. Fotografiile vor fi expuse între 12 și 22 decembrie în Centrul de Informare pentru Turiști din Piața Mare iar vernisajul va avea loc în data de 12, la ora 17.

------------------------------------------------------------------

Adevărații Supereroi este un eveniment organizat de Asociația Focus Sibiu cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Sibiu, în parteneriat cu Asociatia DAR Sibiu și cu Polisano Pharma Sibiu.