Vestul singuratic


Data și ora:
Bilete:
25 lei
Gazdă:

Teatrul Gong, Str. Al. Odobescu, Sibiu

Despre

Vestul singuratic

România / Teatrul „C.I. Nottara” Bucureşti

De: Martin McDonagh
Regia: Cristi Juncu
Scenografia: Carmencita Brojboiu
Traducerea: Bogdan Budeş
Regizor tehnic: Ana Maria Varga
Exploatare scenă: Ciprian Nicolae Duică
Sufleur: Raluca Mihaela Tiţa
Sonorizator: Marius Florea
Luminist: Dan Iordănescu
Recuziter : Daniel Cioflan
Costumier : Ioana Dănilă
Maşinişti : Octavian Ştefan Ionescu, Costel Epure, Freddy Paraschiv, Marius Negoiţă, Gheorghe Săbărel
În distribuţie: Florin Piersic jr., Vlad Zamfirescu, Andi Vasluianu, Ioana Calotă
Coleman şi Valene dau impresia că stau pe nişte butoaie de pulbere, sunt gata să explodeze în orice moment. Relaţia dintre cei doi fraţi, care şi-au pierdut tatăl în urma unui „accident” cu o armă de foc, este una stranie, construită din conflicte şi certuri permanente.
Schimburile de replici sunt sclipitoare, iar personajele par să calce apăsat şi zgomotos pe o coardă deja mult prea întinsă. Unul dintre ei - Valene - colecţionează statuete religioase, iar celălalt - Coleman - şi-a făcut un obicei din a merge la înmormântări, în principal pentru mâncarea servită.
Fiecare îl provoacă pe celălalt, împingându-l spre limitele răbdării, singurul care încearcă să repare întrucâtva relaţia disfuncţională a fraţilor Connor fiind preotul Welsh. Dar sfaturile lui par să rămână neauzite pentru Coleman şi Valene, ca şi pentru restul satului în care îşi are parohia. Însă, într-o răsturnare aproape mistică a rolurilor, se dovedeşte că tocmai cel care trebuia să fie salvatorul îşi aşteaptă salvarea de la cei rătăciţi...
Nimic nu poate fi mai ofertant pentru un teatru şi pentru publicul său, decât un text modern, despre lucruri care neliniştesc, scris într-un ritm alert, fără ocolişuri şi inhibiţii inutile. Întotdeauna relaţiile interumane dintr-o comunitate, fie ea din Irlanda sau de oriunde, ne spun mai mult despre fiinţa umană decât zeci de tratate de psihanaliză. Aşa că sunteţi invitaţi să intraţi în lumea plină de violenţă, de umor negru, dar şi de neaşteptată compasiune a fraţilor Connor, a părintelui Welsh şi a frumoasei Girleen Kelleher.
Spectacol prezentat în limba română, cu traducere în limba engleză.
Spectacol nerecomandat celor sub 16 ani.
Efecte speciale: Sunete de foc de armă.

Fotografii