Atelier de confecționare a lumânărilor din ceară de albine


Data și ora:
Gazdă:
Muzeul în aer liber, Gospodăria de boștinar din Sebeșul de Jos
Organizator:

Despre

➡️Atelier de confecționare a lumânărilor din ceară de albine 
📍Locație: Gospodăria de boștinar din Sebeșul de Jos
🗓️Data: 24 iulie 2021
⏰Interval orar: 10.00 - 16.00

         În cadrul atelierului, vă invităm să descoperiți atât tehnicile tradiționale, cât și pe cele mai moderne de obținere a lumânărilor 🕯️ și să interacționați cu localnici care sunt pricepuți la acest meșteșug. În gospodărie, puteți interacționa și cu personaje din realitatea virtuală, care vă vor povesti despre specificul comunității amintite.

          Confecționarea lumânărilor din ceară de albine este partea cea mai valoroasă a muncii boștinarilor, o activitate care încă se practică în Sebeșu de Jos. Vom privi această ocupație tradițională ca un exemplu ideal de economie circulară, având numeroase beneficii: de la reciclarea unui reziduu, la transformarea lui într-o resursă valoroasă și necesară în multe alte arii: apicultură, credință, obiceiuri tradiționale sau chiar moderne. 

Evenimentul este organizat de Muzeul ASTRA în cadrul proiectului „Utilizarea tehnologiei multimedia de ultimă generație în accesibilizarea patrimoniului etnografic din Muzeul ASTRA”, finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, apelul Susținerea expozițiilor inovative cu bunuri culturale mobile restaurate.

Hai și tu! 😊

Fotografii