Ceata de colindători la Muzeul ASTRA

Comunitate  |  În jurul Sibiului

Data și ora:
Gazdă:

Strada Pădurea Dumbrava 16-20, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

     La început de decembrie, zeci de colindători din Sebeșu de Jos și Rășinari aduc vestea bună a Nașterii Domnului la Muzeul ASTRA prin sunet de colinde 👼🎵! Ceata de colindători va fi primită în Pavilionul Multicultural de la intrarea principală în muzeu, după care va pleca în alai.

,,Atmosfera de sărbătoare ce plutește în aer în această ultimă lună a anului va fi împlinită de glasurile colindătorilor ce ne aduc colinde vechi, care încă mai păstrează elemente din substratul de credințe precreștine, semn al primirii acestora din generație în generație, începând din vremuri îndepărtate. Așa vom simți împlinirea unui an bogat în prezența reprezentanților acestor două comunități din Rășinari și Sebeșu de Jos care, începând din luna iunie, ne-au primit cu căldură în monumentele transferate în muzeu din cele două localități, păstrate și deschise pentru toți vizitatorii muzeului.” a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf Muzeul ASTRA.

     Ceata de colindători va fi răsplătită, conform tradiției, cu mere, cozonaci , covrigi, gogoși proaspete și colaci proaspeți 🍎🥧🍩😋. Evenimentul organizat duminică, 5 decembrie, în sunet de colindă, vine și ca un semn de mulțumire pentru cele două comunități din Sebeșu de Jos și Rășinari. Acestea au avut disponibilitatea și bucuria să anime cele trei monumente ale circuitului expozițional, puse în valoare prin acest proiect: gospodăria de boștinar din Sebeșu de Jos, staulul și gospodăria de oier transhumant din Rășinari.

📍Locație: Muzeul în aer liber - Gospodăria de boștinar din Sebeșu de Jos
                                                 Staulul și gospodăria de oier transhumant din Rășinari
🗓️Dată: 5 decembrie 2021
⏰Interval orar: 12.00- 15.00

Te așteptăm în muzeu! 😊

Fotografii