#ComunitAria


Data și ora:
Gazdă:

Șoseaua Alba Iulia 100, Sibiu 550052, Romania

Despre

Vă așteptăm ,sâmbătă 23 iulie 2022, la evenimentul #ComunitAria cu scopul de a ne face observați prin promovarea unui stil de viață sănătos atât pentru noi ,cât și pentru planeta noastră.🌎

Totodată, ACS Aria pentru Sport , doreste ca prin acestă împrejurare să aducă la cunoștință două repere foarte importante:

1⃣Responsabilitate și siguranță 🚴‍♀🚗

Conform unei statistici recente, 45% din accidentele cu bicicleta sunt cauzate de propriile erori, 18% de vehicule cu motor, 17% din cauza altor biciclete, 4% din cauza mașinilor parcate, 8% din cauza animalelor iar 8% din alte cauze. Asta înseamna că mai mult de jumătate din accidente se întâmplă din cauza manevrării incorecte a unei biciclete. Deci este mai mult decât necesară responsabilitatea în trafic pentru a te afla atât tu, cât si ceilalți în siguranță.

2⃣Sănătate 😁

Mersul pe bicicletă este sănătos atât pentru noi si cei din jur ,cât și pentru planeta noastră.

Ce face mersul pe bicicletă pentru noi?

Mersul pe bicicletă  îți  face organismal să elibereze endorfine care sunt hormonii fericirii, iar astfel scade riscul apariției unor boli de natura psihologică .
Ajută și la calmarea sau chiar ameliorarea durerilor de spate ,cap ,picioare , etc.

Ce face mersul pe bicicletă pentru planetă?

Un raport recent, publicat de Universitatea Davis din California, conține dovezi importante in sprijinul folosirii bicicletei ca mijloc de transport principal, în locul mașinii. Simplul fapt că mergi cu bicicleta la muncă, la piață, sau pentru a te întălni cu prietenii la cină poate schimba lumea.
Cercetările făcute realizării raportului au dus la concluzia că folosirea bicicletelor pe post de mijloc de transport poate genera oraselor de pretutindeni o economie estimata la 25 miliarde de dolari pâna in 2050 si poate reduce emisiile de CO2 cu 10 %. Studiul susține creșterea utilizării de biciclete si biciclete electrice .

‼Totodată, datele necesare pentru participarea la acest eveniment (regulamentul,formularul de înscriere ,ora exactă dar si traseul) vor apărea în decursul lunilor viitoare pe pagina evenimentelor ,așa că vă recomandăm să stați cu ochii pe noi‼ 

Vă așteptăm in număr mare !

Evenimentul va avea loc respectând reglementările covid-19 în vigoare, la data desfăşurării acestuia.😷

Fotografii