Emil Hurezeanu deschide Astra Film Festival 2019


Data și ora:
Gazd─â:
Strada Cet─â╚Ťii 3-5, Sibiu 550160, Romania
Organizator:

Despre

­čÄČ ÔÇŁFuneralii de statÔÇŁ, cel mai recent film care poart─â semn─âtura regizorului ucrainean Sergei Loznitsa, va fi prezentat, ├«n premier─â ├«n Rom├ónia, ├«n cadrul Galei de deschidere Astra Film Festival 2019, luni, 14 octombrie, de la ora 19:00, la Sala Thalia. Proiec╚Ťia va fi completat─â de o discu╚Ťie cu Emil Hurezeanu, ambasadorul Rom├óniei la Berlin, despre natura ╚Öi mo╚Ötenirile regimurilor comuniste, care b├óntuie ├«nc─â lumea contemporan─â.
­čÄą Filmul, care a avut premiera mondial─â recent la Festivalul de Film de la Vene╚Ťia, exploreaz─â impactul pe care l-a avut moartea liderului Stalin ├«n 1953 asupra ├«ntregii Uniuni Sovietice ╚Öi surprinde momentul ├«nmorm├ónt─ârii ca un apogeu al cultului personalit─â╚Ťii dictatorului. Loznitsa disec─â ├«n stilul s─âu inconfundabil aceast─â ÔÇŁMare Desp─âr╚ŤireÔÇŁ prin montajul unor imagini de arhiv─â rare sau de mult uitate.
­čĆć De altfel, Sergei Loznitsa este un prieten apropiat al festivalului Astra Film de la Sibiu ╚Öi a fost distins la edi╚Ťia din 2014 cu ÔÇŁMarele Premiu AFFÔÇŁ pentru documentarul ÔÇŁMaidanÔÇŁ.
Gala de deschidere va face o scurt─â trecere ├«n revist─â a selec╚Ťiei Astra Film Festival din acest an, o serie de filme documentare de excep╚Ťie, semnate de unele dintre cele mai importante voci ale cinematografiei universale, precum Werner Herzog ╚Öi Sergei Loznitsa ╚Öi centrate pe titani ai istoriei, Iosif Stalin ╚Öi Mihail Gorbaciov, dar ╚Öi pe momente cheie din istoria recent─â a Rom├óniei, Revolu╚Ťia din ÔÇś89, atunci ╚Öi acum.
­čĹëProgramul complet al Astra Film Festival 2019 este disponibil aici: https://www.astrafilm.ro/program/
-------------------------------------------------------------------------------------------
­čÄľ Astra Film Festival Sibiu se afl─â sub ├Änaltul Patronaj al Pre╚Öedintelui Rom├óniei.
Astra Film Festival 2019 este organizat de Astra Film, CNM Astra ╚Öi Funda╚Ťia Astra Film, cu sprijinul Consiliului Jude╚Ťean Sibiu, al Ministerului Culturii ╚Öi Identit─â╚Ťii Na╚Ťionale ╚Öi al Centrului Na╚Ťional al Cinematografiei. Evenimentul este cofinan╚Ťat de Consiliul Local Sibiu prin Prim─âria Municipiului Sibiu.