Experiență locală în Țara Secașelor

În jurul Sibiului

Data și ora:
Gazdă:
Șoseaua Alba Iulia 79A, Sibiu 550052, România
Organizator:

Despre

Dragi drumeți, vă propunem o experiență locală în Țara Secașelor, cu drumeție și degustare de gulaș și vin (opțional).

Tura va fi compusă din 2 părți:
  • Prima parte: Vom porni din centrul comunei Apoldul de Sus și vom coborî către Apoldul de Jos pe un drum comunal. Odată ajunși în Apoldul de Jos vom traversa o parte din sat spre pădurea din vecinătate, în care, cu puțin noroc, poate vom avea șansa să vedem fazani, apoi vom urca prin pădure înapoi către viile din Apoldul de Sus, pentru a avea o mai bună priveliște asupra dealurilor din Țara Secașelor, către Amnaș și Aciliu. Ne reîntoarcem în centru satului Apoldu de Sus pentru a doua parte a turei.
  • Partea a 2-a: vom urca din sat către viile dinspre Mărginimea Sibiului, unde ni se va deschide o panoramă superbă asupra Munților Cindrel. După circa 30 min. ne vom opri la Domeniul Apoldium unde gazdele ne vor aștepta cu un minunat gulaș de vită cu mămăliguță și murături de casă. Vom petrece aici o oră pentru masă și puțină odihnă, timp în care pentru doritorii peste 18 ani există și varianta opțională a unei degustări de vin și brânză locală. Vom continua după masa de prânz încă circa o oră, pentru a ne întoarce pe un alt drum la locul în care am parcat mașinile.
Tura se adresează persoanelor cu o condiție fizică medie.

𝐕𝐚̆ 𝐫𝐮𝐠𝐚̆𝐦 𝐬𝐚̆ 𝐜𝐢𝐭𝐢𝐭̗𝐢 𝐜𝐮 𝐚𝐭𝐞𝐧𝐭̗𝐢𝐞 𝐮𝐫𝐦𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞𝐭𝐚𝐥𝐢𝐢
Ne întâlnim de dimineață, la ora 09:00, în parcarea magazinului METRO, de pe Șoseaua Alba Iulia. De acolo ne vom deplasa cu mașinile personale, pe ruta: Sibiu - Săliște – Apoldu de Sus, unde vom parca în centru, aproximativ în jurul orei 9:45.

𝐈𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭̗𝐢𝐢 𝐭𝐫𝐚𝐬𝐞𝐮:
Partea 1:
Distanță: 14 km
Diferență de nivel: 235 m
Dificultate traseu: ușor spre mediu
Durata drumeției: aproximativ 3-3,5 ore
Partea a 2-a:
Distanță: 8 km
Diferență de nivel: 190 m
Dificultate traseu: ușor
Durata drumeției: aproximativ 3 ore (incluzând o oră pentru pauza de masă)

𝐌𝐮𝐬𝐚𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐯𝐮𝐭:
Ghete de drumeție impermeabile, cu talpă aderentă;
Strat termic;
Haină adaptată sezonului, inclusiv un ultim strat impermeabil;
Rucsac mic de tură;
Tricou de schimb;
Șapcă / pălărie, ochelari de soare;
Sticlă cu apă, minim 1 l.;
Gustări pentru prima parte a turei.

𝐎𝐩𝐭̗𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥:
Bețe trekking.

𝐆𝐡𝐢d:
Dumitru TROANCA - ghid național de turism
Contact: 0722-177001

𝐂𝐨𝐬𝐭𝐮𝐫𝐢:
Drumeție (ambele părți + gulaș cu mămăliguță și murături): 85 lei/persoană - minim 8 participanți, maxim 20 de participanți.
Pentru copiii până în 14 ani participarea la drumeție este gratuită, cu condiția să fie însoțiți de un adult (părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii).
Copiii sub 14 ani vor achita doar 25 lei pentru masă.
Degustarea de vin: 40 lei/persoană - minim 5 participanți. Se vor degusta 3 soiuri de vin (Landler, Riesling, Feteasca Neagra) împreună cu un mix de brânzeturi locale.

Ghid: Dumitru Troancă
Putem asigura transportul tur-retur unui nr. limitat de persoane. Pentru rezervarea locului vă rugăm să ne contactați telefonic, la nr. 0722-177001, după efectuarea înscrierii.

-------------------------

Experiența locală în Țara Secașelor este un eveniment fructificat în cadrul Târgului de Ecoturism.
Programul „Anii Drumeției” este inițiat și finanțat de Consiliul Județean Sibiu, în colaborare cu Asociația Județeană de Turism Sibiu. Scopul principal este de a îmbunătăți infrastructura de drumeție din județ și de a promova activități specifice ecoturismului.