Expoziția "Ești un gunoi / Trash" la NAG Sibiu // Galeria ArtPoint


Data și ora:
Gazdă:

Piata Mica, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

Artistul Sergiu Chihaia, Tudor Șt. Popa și videograful Claudiu Boica expun în cadrul „Orașul Artiștilor” cu ocazia evenimentului național Noaptea Albă a Galeriilor - "Ești un gunoi / Trash".

 15-17 octombrie 2021 // orele 15:00-22:00 // Piața Mică din Sibiu
 
Despre expoziție:
Avându-l invitat pe videograful Claudiu Boica, artistul Sergiu Chihaia și Tudor Șt. Popa prezintă o incursiune în mediul acvatic ce transpune vizitatorul în lumea în care gunoaiele aruncă cu nepăsare obiecte stăine cu care animalele acvatice sunt obligate să se adapteze. Pungi de plastic, cauciucuri, doze de aluminiu, caroserii de mașină, chiar și televizoare. Vizitatorii le pot simți acaparând spațiul din care, din fericire, noi putem ieși. Alte animale nu.
„Expoziția conceptuală -Ești un gunoi. / Trash- este realizată din deșeuri adunate în ultimele săptămâni din râurile din județul Sibiu, atât de noi cât și de alți sibieni ce au decis să se alăture expoziției noastre. Practic, tot spațiul în care putem intra, înconjurat de pungi și alte deșeuri, ne transpune într-un mediu respingător pe care preferăm adeseori să îl negăm. Nu ne mai pasă că o pungă de plastic sau un pet aruncate în Cibin contravin naturii, atâta timp cât gunoiul nu se află la noi în casă.”, explică tema expoziției Tudor Șt. Popa, curatorul acesteia.
 
Despre artist:
Absolvent al Universității Naționale de Arte București, Sergiu Chihaia trăiește și lucrează în capitală. Participă cu lucrările sale la expoziții naționale și internaționale (București, Constanța, Londra și Veneția), având lucrări în colecții particulare din Anglia, Italia și România. În 2014 a câștigat premiul UAP pentru Arte Decorative - Textile în cadrul proiectului Arte în București, ediția a V- a. Este sculptor, textilist și designer iar în focul creației, le îmbină pe toate, devenind scenograf. „Îmi place să scormonesc după chestii și lucruri care mă inspiră prin diverse locuri. Văd niște crengi aruncate pe stradă, care pentru unii par gunoi, dar pentru mine reprezintă o parte dintr-o lucrare. Câteodată văd un perete mâzgălit, plin de afișe rupte și mi se pare că e mai artă decât toată arta.” spune artistul.
Expoziția „Gunoi” din cadrul NAG este a doua expoziție a lui Sergiu Chihaia din cadrul Orașul Artiștilor, dar prima în colaborare cu Tudor Șt. Popa, inițiatorul acestui demers.

___________

Oraşul Artiştilor are loc în fiecare an în Piaţa Mică, în faţa Turnului Sfatului, şi aşteaptă curioşii cu o galerie de artă adusă în stradă, cu ateliere de pictură amenajate chiar aici, în spaţiul public, cu workshopuri pentru copii şi adulţi, cu ateliere cu părinţii şi chiar şi cu o bibliotecă din care puteţi răsfoi cărţi despre artă.

___________

Proiectul Oraşul Artiştilor este co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.