Expoziție de fotografie “Observer / The Hub” la NAG Sibiu // Galeria ArtPoint


Data și ora:
Gazdă:

Piata Mica, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

Fotograful Dan Șușa expune “Observer / The Hub” în Orașul Artiștilor cu ocazia evenimentului național Noaptea Albă a Galeriilor.
 
15-17 octombrie 2021 // orele 15:00-22:00 // Piața Mică din Sibiu
 
Despre expoziție:
Printre expozanți se află și Dan Șușa, a cărui expoziție poartă denumirea “Observer / The Hub”. Pasionat din copilărie de Salonul Internațional de Artă Fotografică Sibiu, Dan Șușa visa ca într-o zi să nu mai fie doar simplu spectator, ci participant activ. În 2009 a absolvit un curs de fotografie, iar în 2010 visul lui devenea realitate, primele lucrări fiind incluse în concurs. De-a lungul anilor a adunat în portofoliu numeroase distincții, fotografiile sale fiind incluse în expoziții prestigioase și publicații importante. Născut în 1976 în Sibiu, Dan Șușa are o legătură puternică și cu Maramureșul, de unde provine tatăl său.

Proiectul său “Observer / The Hub” se concentrează pe conceptul de „percepție”. „Prinși în vâltoarea cotidiană, de cele mai multe ori ignorăm esențialul. Privim fără să observăm, suntem tot mai superficiali și uităm că bucuria e uneori chiar lângă noi. Suntem ignoranți și ne simțim ignorați. Trăim din inerție și lipsiți de percepție”, explică fotograful sibian. 

Acesta mărturisește că în fotografie a găsit cel mai bun mijloc de exprimare. „Este locul în care reușesc să mă exprim cel mai bine și să las imaginația să zburde. Pentru mine, fotografia a devenit un loc de refugiu, acolo unde emoțiile și toate trăirile prind viață, unde pot explora cele mai diverse elemente, să le combin, să le dau o formă. Lucrez exclusiv digital și libertatea de expresie nu cunoaște limite. Este fascinant cum prind contur anumite concepte, uneori de la un simplu element, alteori de la un cuvânt sau de la o stare. Uneori prind viață foarte repede, alteori sunt nevoit să aștept tot felul de props-uri comandate de peste mări și țări care mă ajută să pun în scenă tot conceptul. Îmi place să explorez și zona muzicală, uneori mă joc cu sunetele și beat-urile în diverse aplicații. Muzica îmi activează creativitatea, iar călătoriile sunt extrem de hrănitoare pentru tot ceea ce fac”, mai spune Dan Șușa. 

___________

Oraşul Artiştilor are loc în fiecare an în Piaţa Mică, în faţa Turnului Sfatului, şi aşteaptă curioşii cu o galerie de artă adusă în stradă, cu ateliere de pictură amenajate chiar aici, în spaţiul public, cu workshopuri pentru copii şi adulţi, cu ateliere cu părinţii şi chiar şi cu o bibliotecă din care puteţi răsfoi cărţi despre artă.

___________

Proiectul Oraşul Artiştilor este co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.