Expoziție de pictură "Nigredo" - Ciprian Badiu


Când:
15 Septembrie 10:00 20:00
Gazdă:

Piata Mica, Sibiu, Romania
Organizator:

Despre

Expoziția de pictură "Nigredo", de Ciprian Badiu, va avea loc în Turnul Sfatului din Sibiu, etaj 1.
Vernisaj: sâmbătă, 15 septembrie, ora 16:00

La 35 de ani, Ciprian Badiu a decis destul de recent să urmeze calea uneia dintre cele mai mari pasiuni ale sale – pictura. Angajat ca grafician, sibianul urmează de trei ani și cursurile Școlii Populare de Arte și Meserii “Ilie Micu” și spune că cel mai important moment pe care îl așteaptă este cel în care va avea o expoziție. Acest lucru a venit mai repede decât credea, asta pentru că a fost selectat să organizeze chiar expoziția care închide ediția 2018 a proiectului Orașul Artiștilor.

„De foarte multe ori am vrut să încep să mă perfecționez, să fac ceva în acest sens, să reușesc să am o expoziție. Acum, că s-a ivit această ocazie, nu am mai vrut să mai amân. Am spus că orice ar fi, măcar încerc. Nu aveam absolut nimic de pierdut așa că mi-am trimis portofoliul în speranța că voi fi selectat pentru a expune în Orașul Artiștilor”, spune Ciprian.

Ciprian Badiu are 35 de ani, este din Sibiu și lucrează ca web designer. Își are atelierul acasă, unde lucrează seara și în weekend, atunci când are timp. Artistul spune că în ceea ce privește nivelul său de experiență, abia dacă a „zgâriat suprafața” și că mai are mult de lucru dar oportunitatea de a organiza prima sa expoziție personală în cadrul proiectului Orașul Artiștilor va fi un adevărat test și probabil cel mai puternic feedback pe care-l poate avea în momentul acesta.

"Expoziția Nigredo are mai multe sensuri, nigredo este o periadă de introspecție, de căutare, o fază incipientă (primul pas de descompunere-reordonare a elementelor în alchimie), o stare care se reflectă nu neapărat în lucrările mele (deși unele au o tentă mistică) ci mai mult în etapa în care mă aflu acum ca om ce tinde să devină artist" - Ciprian Badiu.