Festivalul Internațional HermannstadtFest - ediția a 10-a


Data și ora:
Gazdă:
Strada Berăriei 4, Sibiu 557260, România

Despre

Festivalul Internațional ,,Hermannstadtfest” este MARCĂ ÎNREGISTRATĂ la OSIM, iar cea de a X-a ediție va avea loc în perioada 16-19 iunie 2022 la Sibiu. Evenimentul își propune să readucă în atenția concurenților, profesorilor, părinților din țară și străinătate, orașul Sibiu ca o adevărată Capitală a Culturii Europene. Se urmăreşte promovarea și păstrarea tradițiilor culturale atât ale României, cât și ale altor popoare. 
Se va aduce în atenția concurenților, însoțitorilor și publicului activitatea compozitorilor Adrian Ordean, Codruț Croitoru, Șerban Georgescu și a artiștilor Mădălina Manole, Valeriu Sterian și Lucreția Ciobanu.
 
Pe parcursul evenimentului, toți concurenții vor evolua în fața profesorilor însoțitori, părinților și spectatorilor reprezentați de cetățeni ai orașului Sibiu sau de turiști din țară și străinătate. Festivalul va avea trei sectiuni, respectiv  Muzică de Divertismest, Muzica Populară – Tradițională și Muzică Folk. 
 
În fiecare zi de festival, spectactorii se vor bucura de spectacole sau evenimente excepțioanale:
În 16 iunie va avea loc la Palatul Copiilor un Masterclass gratuit, începând cu ora 10:00, iar de la ora 18:00, invitați de seamă vor cânta la Căminul Cultural de la Apoldu de Jos.
Ziua de 17 iunie începe la ora 11:00 cu un spectacol la Cisnădioara pentru copiii fundației ,,Little John's House", iar concursul care va avea loc la Habermann Markt va a fi deschis la ora 14:00 de Fanfara Academiei Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu" din Sibiu. Tot în 17 iunie, spectactorii vor avea ocazia de a asculta începând cu ora 18:15 recitalurile susținute de artistul Mircea Vintilă și de Cenaclul ,,Lumină Lină" cu participarea extraordinară a părintelui Doru Gheaja. 
În 18 iunie, începând cu ora 20:00, sibienii sunt invitați la spectacolul aniversar cu ocazia celei de a X-a ediții, unde vor cânta soliști de renume din oraș și din țară, printre invitații speciali din acest an numărându-se Trupa Compact B.
Festivalul se va încheia în data de 19 iunie cu Gala Laureaților, care va începe la ora 11:00 și unde vor încânta publicul invitați surpriză.

Fotografii