FOLK SIBIU 2019


Data și ora:
Gazdă:

ASTRA National Museum Complex, Strada Pădurea Dumbrava 16-20, Sibiu 100302, Romania
Organizator:

Despre

Festivalul - concurs de folk și cântece de cătănie – Folk Sibiu 2019 – aflat la prima ediție, va deschide toamna inimilor noastre în cadrul plin de farmec al Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA.
În perioada 13-15 septembrie, tineri talentați vor avea ocazia să se prezinte publicului și unui juriu specializat, iar artiști consacrați vor întregi tabloul muzical al fiecărei seri.
Iată programul festivalului:
Vineri, 13 septembrie: Concurs folk, recitaluri Zoia Alecu, Cristi Dumitrascu & Aliații, Constantin Gheorghe (Padre)
Sâmbătă, 14 septembrie: Concurs cântece de cătănie, recitaluri: Maria Gheorghiu, Emeric Imre
Duminică, 15 septembrie: Gala Laureaților, recital Alina Manole
Fiecare seară de festival începe la ora 17:30.
Înscrierile pentru concurs se pot face până la data de 8 septembrie. Juriul este format din Alina Manole, Cristi Dumitrașcu, Dumitru Stângaciu, Călin Hăndăbuț, Andreea Safta. Detalii despre condițiile de preselecție se află mai jos.
Evenimentul este organizat de Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu.
Accesul publicului este gratuit.
Câteva detalii referitoare la preselecția concurenților:
Secțiunile concurs se adresează persoanelor cu vârsta de până la 29 de ani, împliniți în acest an.
Concurs folk – 2 piese la alegere din repertoriul românesc. Sunt acceptate și grupuri formate din doi tineri, după aceleași reguli de vârstă.
Concurs cântece de cătănie - 2 piese la alegere din repertoriul cântecelor de cătănie, românești. Sunt acceptate și grupuri formate din doi tineri, după aceleași reguli de vârstă. Pentru această secțiune, organizatorii pot oferi sugestii de piese sau ajutor în alegerea unui repertoriu.
Concurenții pot participa la ambele secțiuni.

Organizatorii încurajează creațiile proprii. Acestea vor intra la jurizare și pentru Premiul juriului.
Premii totale în valoare de 8000 RON.
Pentru concurenții din afara municipiului Sibiu, organizatorii asigură cazarea și masa pentru ziua concursului și restul perioadei până la Gala laureaților, în situația celor câștigători.

Pentru a participa la preselecție, vă rugăm să trimiteți un clip video relevant (se acceptă și filmări neprofesioniste) sau o înregistrare format mp3 cu o interpretare a unui cântec pentru secțiunea la care se dorește participarea. Două secțiuni, două piese. Materialele pot fi trimise pe adresa de e-mail: ateodorescu23@gmail.com iar pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 0745163981(Adrian Teodorescu)
Termen limită de înscriere: 08.09.2019
Nu se percepe taxă de înscriere.