Gala de balet - Seara tinerilor coregrafi români


Data și ora:
Gazdă:
Filarmonica de Stat Sibiu - Sala Thalia, Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Despre

“Seara tinerilor coregrafi români este o platformă de creație coregrafică, un proiect de anvergură dedicat susținerii celor mai tineri coregrafi români (cu vârste cuprinse între 19 și 28 de ani) și a promovării creațiilor originale ale acestora. În România există prea puține structuri care să ofere coregrafilor tineri permanente căi de dezvoltare profesională, ajutor logistic și financiar.

Din cauza acestor lipsuri, mulți tineri de valoare nu ajung să-și prezinte creațiile în fața unui public, simțindu-se deseori izolați. Puținele programe de dans, lipsa unor inițiative de ajutorare profesională reală a coregrafilor tineri ne-au condus la speranța că, printr-un astfel de proiect, am putea ajuta la descoperirea unor formule de integrare a tinerilor coregrafi și dansatori de talent în mediul artistic autohton, de finanțare a acestora, la găsirea unor modalități reale de comunicare între tinerii creatori.

Vă prezentăm creațiile lor în cadrul acestor seri coregrafice. Mulțumim profesorilor din cadrul departamentului coregrafie al U.N.A.T.C, echipei Teatrului de Balet Sibiu, a Centrului de Cultură „G. Apostu” din Bacău, echipei și direcției Teatrului Municipal „Bacovia” din Bacău, doamnelor și domnilor: Sergiu Anghel, Mircea Dragoman, Nicoleta Popa Blanariu, Ramona Palade, Mia Iosif, Elena Zamfirescu, Doina Barbu, Lorette Enache, pentru susținerea deosebită pe care ne-au acordat-o și de care ne-am bucurat în realizarea proiectului - Andreea Tănăsescu, director al asociației „A&A Associated Artist”, profesor U.N.A.T.C.