Vernisajul expoziției CELE MAI FRUMOASE CĂRȚI ITINERANTE la Librăria Habitus


Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică 4, Sibiu, România
Organizator:

Despre

Vineri, 18 martie, de la ora 18.00, va avea loc, la Librăria Habitus (Piața Mică 4, Sibiu), vernisajul expoziției Cele mai frumoase cărți din România.
Expoziția va putea fi vizitată de vineri, 18 martie, ora 18.00, până sâmbătă, 9 aprilie, ora 20.00.
Expoziția e rezultatul concursului cu același nume (http://celemaifrumoasecarti.ro/), iar în jurul acestui eveniment va avea loc o discuție având în centru cartea: cum se ajunge la idee la produsul final, cât de importantă este grafica într-o carte, ce calități ar trebui să aibă o carte astfel încât să fie considerată frumoasă, etc.
Invitații la acest eveniment sunt Dan Perjovschi, artist vizual, Radu Vancu, poet, Anastasia Staicu, director Editura Seneca și Silviu Borș, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Fiecare dintre invitați asigură, prin activitatea sa, viața cărții: unul este creatorul (Dan Perjovschi), altul este poetul (Radu Vancu), cel de-al treilea este editorul (Anastasia Staicu), iar ultimul, dar nu cel mai puțin important este cel care păstrează cartea, bibliotecarul (Silviu Borș).

Cărțile prezente sunt o selecție de la ultimele 4 ediții ale concursului național de design de carte Cele mai frumoase cărți din România.

Cele mai frumoase cărți este un proiect cultural dedicat dimensiunii artistice a cărții văzută ca obiect și își propune să restituie designului de carte rolul de reper în relația cititorului cu cartea.
În cadrul său, Concursul național de design de carte este atât o platformă de dezbatere pentru publicul larg și de specialitate, cât și o oportunitate de recunoaștere națională și internațională pentru profesioniștii din lumea editorială, dar și pentru designerii și graficienii independenți. Cărţile selectate de juriu reprezintă România în competiţia internaţională de design de carte „Best Book Design from All Over the World” de la Leipzig.

Acest eveniment face parte din seria Cele mai frumoase cărți itinerante 2016 realizată cu sprijinul AFCN.

Parteneri locali: Biblioteca Astra Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu, Continental Forum Sibiu

Parteneri:
Editura Seneca Lucius Annaeus, Biblioteca Naţională a României, Institutul Francez din Bucureşti, MNAC - Muzeul Național de Artă Contemporană, Asociația Editorilor Din România, Uniunea Editorilor din România, Institutul Cultural Român, Centrul Naţional Al Cărţii, Ministerul Culturii, Librăria Habitus, Galeria Posibilă, Galeria Plan B Cluj, Clubul Ilustratorilor/ Illustrators Club, Asociaţia Idioma, Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca / UAD, UNArte - National University of Arts, Alutus, Global Mindscape, Asociatia K'arte, Casa Artelor - Directia Judeteana pentru Cultura Timis, Librăria Engleză Anthony Frost, Minitremu, Arta Grafică, Agressione Group S.A., Sappi, Asociatia de sprijin pentru persoane cu autism Harap Alb, RFI România, Radio România Cultural, Observator cultural, LiterNet.ro, Modernism, Clubul Scriitoarelor, Hyperliteratura, Igloo Magazine, Designist.ro, Revista ARTA, Arhitext, Agenţia de carte, Bookaholic, CalendarulMagic.ro, Copilul.ro, SuntParinte.ro, DECO si ECO, Cluj-Napoca 2015: European Youth Capital, The Institute.

Mai multe informaţii şi detalii legate de proiect:

www.celemaifrumoasecarti.ro
https://www.facebook.com/CeleMaiFrumoaseCartiDinRomania/