Întâlnire art terapeutică № 1

Lansare de carte

Data și ora:
Gazdă:

Piața Mică 4, Sibiu, România
Organizator:

Despre

Asociația De Poveste în parteneriat cu Art'Nativ si Librăria Habitus propune continuarea proiectului Sibiul De Poveste în ceea ce priveste integrarea copiilor din centrele de plasament în comunitate, sub forma întâlnirilor art terapeutice la Habitus.

În cadrul întâlnirilor art-terapeutice, copiii și tinerii din familiile sibiene vor fi alături de cei din centrele de plasament în cadrul unor ateliere cu tematici diferite, care promovează integrarea socială, relaționarea pozitivă, empatia, spiritul de echipă, dar și încrederea în forțele proprii, ajutând copiii să se descopere pe ei înșiși susținându-se reciproc.

O foaie de hârtie si câteva materiale artistice pot oglindi lucruri minunate din interiorul tău. Vino să te relaxezi si să îti colorezi sufletul în cadrul întâlnirilor art terapeutice.

Structura atelierelor art terapeutice este una neconventională si urmăreste abordarea holistică a copilului.
Se lucrează cu emotiile si trăirile prezente, folosindu-ne de proprietătile materialelor si de câmpul terapeutic Phronetik (constiinta colectivă).

Atelierele se bazează pe un principiu foarte simplu, cu cât ne cunostem mai bine, ne recunoastem emotiile si reactiile, cu atât reusim să trăim o viată mai satisfăcătoare si mai împlinită.

3 NOIEMBRIE, ora 16:00 – 18:00
Nr. participanti 10
Vârsta 7-10 ani, sau adulti deschisi explorarii
Participare pe bază de donatie pentru sustinerea viitoarelor ateliere
Înscrieri burnetelaura@gmail.com; 0753356248
Facilitator Laura Cândea-Burnete art terapeut Phronetik®

* Asociația De Poveste a fost înființată la Sibiu, cu scopul de a susține copiii și tinerii din centrele de plasament din județ în vederea dezvoltării lor personale și profesionale și integrării în societate prin metode non-formale de educație, workshop-uri formative și programe de sprijin. Asociația de Poveste vine în sprijinul a circa 300 copii instituționalizați din patru centre de plasament și trei afterschool-uri din județul Sibiu, ca urmare a parteneriatului cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu.

Art’Nativ este un atelier care oferă spatiul si cunostintele art terapeutice necesare conștientizării, acceptării și promovării diversității persoanelor. Maniera de lucru este art terapia Phronetik®.