Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri, ediția a III-a


Data și ora:
Gazdă:

Strada Avram Iancu 1, Sibiu, Romania

Despre

Organizat în Sibiu în zilele de 6 și 7 iunie, proiectul ”Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri” se adresează în primă fază elevilor din faza terminală a ciclului primar (generație tot mai receptivă la problemele de mediu). 
 
Prin intermediul acestor elevi, cu ajutorul unei campanii de conștientizare publică, proiectul își propune să transmită mesajele referitoare la importanța colectării selective a deșeurilor la generațiile adulte (părinți și bunici), uneori mult mai receptive la mesajele propriilor copii, respectiv nepoți, decât la mesajele transmise prin metodele tradiționale.
 
Aproximativ 600 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 25, Colegiului Pedagogic, Liceului de Artă, Școlii Gimnaziale Nr. 10, Centrului de Educație Incluzivă Nr. 1 (toate din Sibiu) și a Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu”, din Mediaș, vor participa la o serie de evenimente care implică proiecții de filme documentare despre importanța colectării selective și impactul acesteia asupra mediului. Reprezentanți ai ADI Eco Sibiu, ai Soma (operatorul de colectare și transport și de administrare a stațiilor de sortare de la Șura Mică și Cisnădie) vor răspunde întrebărilor elevilor pe subiectul colectării selective, alături de super-eroii PETrică, Mărie-hârtie, BIOrel, Miticlă și Tanti Rezi.
 
Cu ajutorul ochelarilor din categoria VR (virtual-reality), elevii vor putea viziona imagini 360 de grade din stațiile de sortare și compost ale Sibiului, precum și de la depozitul de deșeuri de la Cristian, pentru a vedea cu ochii lor efectul (ne)colectării selective a deșeurilor.

Fotografii