Marele picnic din Colinele Transilvaniei

Eveniment gastronomic  |  În jurul Sibiului

Data și ora:
Gazdă:

Laslea, Romania
Organizator:

Despre

Marele picnic din Colinele Transilvaniei
 Ziua bună! Cu turma de oi și de căprițe prin preajmă, în cel mai curat aer al colinelor Transilvaniei, vă așteptăm cu mic, cu mare, la marele picnic cu bucate tradiționale din satul Florești, aflat la 20 de minute depărtare de Sighișoara.

Pe 3 mai punem pături și ștergare colorate pe dealurile din jurul stânii și, la distanță unii față de alții, ne bucurăm de toate minunile din jurul nostru, cu ochi mari, ca de copil, și de niște bunătăți de vă lingeți pe degete marca Stana de pe Coline. Veți primi, înainte de urcarea pe deal, traista cu merinde pentru picnicul de sus. Nu va fi pentru nimeni cu suprare, căci vom fi înconjurați cu iarbă proaspătă, deci vom face și aromoterapie în același timp. După tot ospățul, pornim într-o drumeție pe platoul de ștejari din apropiere, în care veți fi însoțit de poveștile zonei, alături de un ghid vobăreț. Numărul participanților la picnicul nostru este limitat. Pentru participare detaliile sunt: 80lei/căciulă, 40lei/copil peste 5 ani. Plata se face direct în ziua evenimentului. Nu este necesar avansul. Haideți! Va fi de vis!

Înscrerile se fac până pe 1 Mai 2021 prin:
- Mesaj pe Whatsapp la numărul de telefon 0727 691 276
Programul gândit pentru voi este:
14:00 - 16:00 - Marele Picnic din Colinele Transilvaniei
16:00 - 17:30 - Drumeție pe platoul de stejari
17:30 - Cafea / ceai și desert tradițional
17:30 - 20:00 - Foc de tabără și povești

Aici trebuie să ajungeți, dacă vreți să veniți la picnicul nostru din 3 mai! Suntem la Stana de pe Coline, aflată în satul Florești, în Laslea, o comună aflată în județul Sibiu. După ce intrați în Laslea, cum veniți de pe autostradă, veți vedea un indicator cu Mălâncrav/Florești, apoi încă unul la stânga, cu Florești. După ce ajungeți în sat, continuați să înaintați pe strada principală, până în dreptul Bisericii Evanghelice, care este vizibilă pe partea stângă a drumului. Continuați să mergeți pe strada cu biserica Evanghelică, până dați de stâna noastră, aflată la aproximativ 700 de metri distanță. Este ușor de ajuns, odată ce ați intrat în Florești!

UTIL:
- Nu avem câini agresivi la stână, ei sunt blânzi și timizi cu copiii și turiștii. Nu sunt însă foarte prieteni cu alți câini străini. Nu vă aduceți câinele cu voi.
- Avem locuri de parcare suficiente la stână.
- Se poate ajunge super ușor cu mașina lanoi, drumul este bun și nu se urcă deloc. Suntem într-o vale, în continuarea satului.
- Traseul @ViaTransilvanica trece chiar prin dreptul stânii noastre.

Mai mult:
*** Detalii despre ce mâncăm
Ne încălzim cu preparate bune-bune făcute de noi, la stână și lista e tare cuprinzătoare: urdă, caș și cașcaval moale sau afumat, telemea și celebrul burduf, bulete prăjite cu cașcaval, bulete acoperite cu nuci și tot felul de mirodenii, salam de vânat și cârnăciori care chiar au gust! Masa de început e completată de zacusca faină a Lilianei din ardei copți, iar fetele familiei te vor întâmpina cu salată de vinete, murături de casă și verdețuri de primăvară.
Ciorbița fierbinte este făcută la ceaun și servită cu pită de casă, pe care mereu o luăm din Mălâncrav, acolo unde sunt meșteri brutari de seamă! La rând așteaptă apoi ceaunul de vițel cu balmoș - specialitatea locului, despre care Caroline Fernolend, președintele Fundației cu care noi colaborăm, Mihai Eminescu Trust - a spus că este cel mai bun pe care l-a mâncat vreodată!

Suntem foarte mândri să recreăm pentru tine mâncărurile pentru care invitatul nostru de seamă, Mark Wiens, content creator la Migrationology, numărul 1 mondial în materie de #Travel și #Food de pe YouTube, ne-a lăudat peste tot! Chiar așa este! El a menționat ceaunul și balmoșul Stana de pe Coline cu ocazia fiecărui interviu acordat televiziunilor din România:
>>> https://www.youtube.com/watch?v=gk5e8obuTyw
>>> https://www.youtube.com/watch?v=d7mlBy8Vt8s
Mulțumim, Mark!

Masa bogată de picnic nu putea fi completă fără partea cea mai dulce... desertul! Vei face cunoștință cu lichiul cu prune, celebra prăjitură cu urdă a Lilianei - o Minune cu M mare - și alte surate de-ale lor delicioase: plăcintă cu mere, gogoși și clătite umplute cu gemuri alese, de rubarb, porumbele sau caise. Toate sunt făcute în gospodăria noastră.

După masă, desert și toate cele, urmează invitația pentru o plimbare agale către platoul cu ștejari din apropierea stânei, despre care veți zice că e un loc desprins din cele mai frumoase cărți poștale, însă rămas mai puțin cunoscut călătorilor din ținuturile Transilvaniei.

Pe drum vă vom însoți cu poveștile faine fie despre a noastră Felța, așa cum îi spunem noi satului, fie despre aventurile cu urși și lupi de la stână, ori ale bucatelor de care aveți parte în zonă. Totul se încheie sus, cu o sesiune obligatorie de fotografiere intensivă de la înălțime.

Prichindeii dornici să învețe cum se fac treburile în stână sunt neapărat așteptați în zona special delimitată. Aici ciobanii și câteva animăluțe blânde dornice de demonstrații de muls le vor pregăti tot ceea ce trebuie să știe.

Fotografii