„Mutat de la noi” - PREMIERĂ @ 25 de ore de teatru non-stop


Data și ora:
Bilete:
30 lei, 20 lei
Gazdă:

Stefan cel Mare Street nr. 56, Sibiu, Romania, 550316
Organizator:

Despre

𝐁𝐢𝐥𝐞𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐬̦𝐢 𝐚𝐛𝐨𝐧𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐩𝐮𝐬𝐞 î𝐧 𝐯𝐚̂𝐧𝐳𝐚𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐩𝐨𝐭 𝐟𝐢 𝐜𝐮𝐦𝐩𝐚̆𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐚𝐢𝐜𝐢: https://bit.ly/3llFMAA

MUTAT DE LA NOI
de Bogdan Sărătean
cu:
Claudiu Fălămaș, Shama Leah, Alexandru Romescu
cast video: 
Dana Taloș
Nyombi Abdul/ Betty Nalule/ Namukwaya Ester/ Lenerson Polonini/ Yimon Soe
Voce (înregistrată): Aneea Axentea
Scenariul și regia: Bogdan Sărătean
Cu un extras din interviul realizat de Alexandru Drăgan în cadrul proiectului CĂMINE ÎN MIȘCARE. (“O doamnă din Comloșu Mic”)
Scenografia: Alexandra Budianu
Video: Alexandru Radu
--------------------------------------------------------
Operatori cameră:
Gabriel George/ Nakakeeto Shadia/ Mawanzo Ali
--------------------------------------------------------
Tehnic: 
Alexandru Ciubăr
șoferi:
Cosmin Lupu/ Cornel Pintea/ Gelu Ciubăr
Mulțumiri:
Alexandru Drăgan/ Andrea Bernath/ Claudiu Doncuțiu
--------------------------------------------------------
MUTAT DE LA NOI este produs de Asociația Prin Banat și Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, alături de BIS Teatru, în cadrul proiectului Cămine în mișcare: Centriphery.
Parteneri: AMBASADA și LOGS – Grup de Inițiative Sociale
Cămine în mișcare: Centriphery este cuprins în programul cultural prioritar TM2023 RESTART al Centrului de Proiecte al Municipiului Timișoara, realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Proiectul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul proiectului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.
Acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Timiș.
Premiera spectacolului în Sibiu are loc în cadrul prologului Festivalului "25 de ore de teatru non-stop", acțiune realizată cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu, co-finanțată de Administrația Fondului Cultural Național. 
-----
Premiera:
11 septembrie 2021, Timișoara
17 septembrie 2021, Sibiu (în cadrul prologului Festivalului “25 de ore de teatru non-stop”)
MUTAT DE LA NOI este un performance – instalație care îmbină teatrul cu cinematografia și artele vizuale. Spectatorul este împins într-o călătorie în care simțurile îi sunt provocate, devenind parte din povestea lui Mbaye, un senegalez care se îmbarcă pe un vapor de migranți clandestini cu destinația Europa. De-a lungul călătoriei, Mbaye rememorează anumite momente și personaje cheie din copilăria lui. Monologul său interior este presărat de interviuri și scurte intervenții filmate în Europa, Africa, America de Sud și Asia.
Călătoria lui Mbaye este călătoria a sute de mii de oameni care fug de război, de sărăcie, de foamete. Chiar mâine, caruselul istoriei te-ar putea dezrădăcina și pe tine, obligându-te să fugi, să lași totul în urmă. În acest malaxor al mutării, al migrației, o dimensiune ocultă pare că ne guvernează destinele, fie că o numim voodoo în Africa, sau farmece/ vrăji în mediul rural românesc.
Puzzle-ul este întregit de povestea Niculinei Pârvu din Comloșu Mic, redată de actrița Dana Taloș sub forma unui monolog filmat. De aici aflăm că ritualul magic de salvare de la moarte a unui copil bolnav presupunea în Banatul anilor ’50 similitudini neașteptate cu practici voodoo de pe continentul african. Mărturie stă interviul lui Alexandru Drăgan, înregistrat în cadrul proiectului “Cămine în Mișcare” în anul 2019 în Comloșu Mic, un spațiu al celor deportați, “mutați de la noi”.
Durata aproximativă: 1h
Acces pe bază de bilet sau abonament
BILETE: 30 lei - bilet întreg, 20 lei - bilet redus, 150 lei - abonament prolog, festival, epilog, 120 lei - abonament festival 

Ediția a XI-a a Festivalului „25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP” este o acțiune cofinanțată de: AFCN (Administrația Fondului Cultural Național), Primăria Municipiului Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.
Partener de tradiție: Marquardt Sponsor: Garanti BBVA 
Parteneri: Filarmonica de Stat Sibiu, Hotel Golden Tulip, Biblioteca Județeană Astra 
Parteneri media: Rock FM, Zile și Nopți, Capital Cultural, Profil Cultural, Turnul Sfatului, Sibiu100%, Tribuna, Ora de Sibiu, Știri de Sibiu, Sibiul în Imagini.
Participarea la evenimente este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 44 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare. Purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Fotografii