”Muzicanții din Bremen” – spectacol muzical pentru copii

Pentru copii

Data și ora:
Gazdă:

Radu Stanca str., Sibiu, Romania, 550170

Despre

Cei patru vestiți eroi ai povestirii: Măgarul, Ogarul, Pisica și Cocoșul, cu abnegație, curaj, încrezători și îndrăzneți, trecând printr-o serie de peripeții reușesc să dovedească că sunt capabili, utili în ceea ce fac și că în viață există întotdeauna o a doua șansă pentru fiecare. Fiecare are un loc al lui unde este apreciat, unde se simte în largul lui și unde dorește să trăiască liniștit.

Un spectacol inspirat din înțelepciunea basmelor și povestirilor clasice, piesa de teatru ”Muzicanții din Bremen” se adresează tuturor, dar în mod special copiilor, care vor învăța să prețuiască sentimentele adevărate şi valorile morale trainice: cinstea, sinceritatea, camaraderia, curajul, hărnicia, munca. 

Piesa este o adaptare realizată de Florin Grigoraş după basmul scris de Jacob și Wilhelm Grimm. Un spectacol de teatru cu păpuşi, marionetele sunt ca de obicei atracția principală pentru spectatori. Copiii sunt fermecați de jocul acestora, de intriga naraţiunii şi de atmosfera magică specifică basmelor. 

Actrița Mihaela Grigoraş interpretează rolul scriitorului Jacob Grimm, povestește, cântă, dansează, iar Iulia Lazăr  este veselă, dinamică, în rolul lui Wilhelm Grimm. 
Muzica spectacolului scrisă de Florin Grigoraş  întregeşte show-ul, aduce o culoare aparte, când melancolică, când veselă şi ritmată. Spectatorii, atât copiii cât și părinții acestora, sunt antrenați să cânte împreună cu personajele povestirii refrenele cântecelor.