Născut în '90 - reprezentația cu numărul 50!


Data și ora:
Gazdă:

Stefan cel Mare Street nr. 56, Sibiu, Romania, 550316
Organizator:

Despre

În distribuţie trei actori tineri, născuţi în anul 1990: Andrada Grosu, Aneea Opriş şi Claudiu Fălămaş.
Un scenariu original, inspirat din gânduri, reflecţii, poveşti de viaţă.

Eroii noştri traversează anii ‘90, cel mai tulbure şi gri deceniu din istoria modernă a României. Ei ne oferă felii de viaţă presărate cu nostalgie, cu hazoase și amare aduceri aminte.

Anii ’90 au însemnat: haos, violență, instabilitate, venirea minerilor, sărăcie, mimarea unui început de democraţie, primele alegeri aşa-zis libere. Dar în acelaşi timp pentru eroii spectacolului, anii ’90 au însemnat prima zi de şcoală, tanti educatoare de la grădiniţă, primul sărut. Pentru ei, Bombonel era un personaj de desene-animate care apărea prea des la televizor, iar politica o nebunie de neînţeles a nătărăilor de oameni mari care au cam uitat să îşi trăiască viaţa.

Cu toţii ne vom regăsi în poveştile spectacolului „NĂSCUT ÎN ‘90”. Vom râde, vom tresări, îi vom însoți pe actori în acest puzzle al omului tânăr contemporan.
Din spectacol nu lipsesc referirile directe la realitățile socio-politice ale țării noastre. Uneori hazoase, alteori acide. Nu lipsește muzica live, nici scurtele proiecții video cu momente cheie ale anilor ‘90.

Spectacolul „NĂSCUT IN ’90” funcționează ca un spațiu al amintirilor comune, al bucuriei amare de a fi împărtășit, cu toții, împreună, 30 de ani de istorie recentă, zbuciumată.

„NĂSCUT ÎN ’90” – o producție BIS Teatru
Cu: Andrada Grosu, Aneea Opriș, Claudiu Fălămaș
Un scenariu de Flaviu Suhastru
Regia: Bogdan Sărătean
Durata: 1h 30’

Intrarea este liberă, iar donațiile sunt încurajate! :)

Spectacolul face parte din proiectul „Cool-tura prin cartiere”, care este o acțiune organizată de BIS Teatru și cofinanțată de AFCN, Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.