Picnic în Țara Leurdei (Mediaș)

În jurul Sibiului

Data și ora:
Bilete:
150 lei/ Persoană
Gazdă:
Mediaș, Romania

Despre

Dacă în vremea medievală Mediașului era în centrul Țării Vinului, acum, primăvara, Mediașul este în centrul Țării Leurdei!
Vă propunem un picnic aproape urban, o jumătate de zi în care descoperim un burg săsesc (unul din cele 7 "orașe" întemeiate de sași) dar mergem și la cules de leurdă pe unul din dealurile ce-l înconjoară.
Leurda și istorie artizanală în 25 aprilie 2021:
10:45 - 11:00 Întâlnire în fața intrării principale în Biserica Evanghelică Sf Margareta, lângă borna de Via Transilvanica (str Piața George Enescu nr 5). Preluare pachete de picnic cu specialități locale, de sezon. Copiii, începând cu vârsta de 7 ani, au pachet propriu. Există și opțiune vegetariană, vă rugăm să precizați pe e-mail dacă doriți.
11:00 - 12:30 Drumeție
Ioana, ghidul nostru din Medias, ne conduce într-o mica drumeție pe dealul Greweln. Din centrul orașului mergem pe jos spre nord, traversăm Târnava și imediat suntem în pădure. Urcăm la un punct de belvedere, de unde putem admira orașul, apoi pornim la cules de leurdă. Returul se face pe altă rută.
12:30 - 13:30 Picnic
Mâncăm afară, în natură și facem focul să prăjim slănina .
13:30 - 16:00 Retur la locul de plecare în drumeție pe o rută ușor diferită, cu oprire de circa 30-40 de minute într-un loc în care aflăm mai multe despre istoria artizanală și industrială a Mediașului.
Experiența propusă este una pentru iubitorii de natură și mișcare în orice anotimp. Sosirea se face fie individual cu mașina, fie cu bicicleta, fie cu trenul și apoi pe jos.
Ghizi: Ioana Patrașcoiu și Andrei Rusu

Sursa text & foto