Recital ILIA QUARTET cu actori ai Teatrului Național Radu Stanca

Muzică clasică  |  Concert

Data și ora:
Bilete:
20 lei
Gazdă:

Strada Cetății nr. 3-5, Sibiu

Despre

Concertul face parte din seria ”Concerte pe acoperiș”, ce va avea loc pe acoperișul Sălii Thalia, cu o panoramă superbă asupra orașului, în special la ora apusului.

Cvartetul Ilia s-a născut din dorința violonistului Ilia Rusnac, membru al Orchestrei simfonice a  Filarmonicii de Stat Sibiu. Repertoriul formației este unul vast, acoperind mai multe genuri
muzicale, precum lucrări clasice, programe de cafe-concert, aranjamente făcute de violoniștii Mihai Andrițcu și Ilia Rusnac, dar și lucrări compuse de acesta din urmă.

Născut în Republica Moldova, Ilia Rusnac, membru fondator al Cvartetului Ilia, și-a desăvârșit studiile muzicale la Liceul de Muzica ”Ciprian Porumbescu” și la Academia de Muzică ”Gavril Musicescu” din Chișinău. Având multilaterale preocupări muzicale – compoziție, organizare de evenimente - în prezent este artist instrumentist în orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.

Mihai Andrițcu este un alt muzician cu variate activități muzicale. După ce și-a încheiat studiile la Liceul de Muzica ”Sigismund Toduța” și s-a perfecționat la Academia de Muzica ”Gheorghe Dima” Cluj, în prezent este și el artist instrumentist al orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu și membru al formației HARA.

Născut în Sibiu, violistul Tiberiu Maniu a absolvit Liceul de Artă din orașul natal și s-a
perfecționat la Hochshule fur Music din Trossingen (Germania). În prezent este profesor de violă la Liceul de Artă din Sibiu și artist instrumentist în orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.
Adam Chirilă Adrian este un muzician cu bogată experiență interpretativă, dobândită în anii de activitate artistică ce au urmat absolvirii Liceului de Muzică ”Sigismund Toduța” și Academiei de Muzică ”Gherorghe Dima” din Cluj. Este o apariție insolită în formula cvartetului de coarde, cu un mare potențial timbral pentru ansamblu. Este membru al orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu și profesor la Liceului de Artă din Sibiu.

Fotografii