Recital Monte Piano Trio ✦ Festivalul Enescu la Sibiu


Data și ora:
Gazdă:

Strada Cetății 3-5, Sibiu 550160, Romania

Despre

Monte Piano Trio vor susține un recital extraordinar la Festivalul Enescu la Sibiu (31.08 - 22.09.2019). Grupul este recunoscut mondial pentru sălile și festivalurile unde au cântat, pentru premiile obținute și materialele discografice lansate.

🗓️ 3 Septembrie 2019, ora 19:00
📌 Sala Thalia, Sibiu

🎟 BILETE DISPONIBILE PE:
➡️ IaBilet: bit.ly/2IAZWTB
➡️ Eventim: bit.ly/2KgKCPs

______

✦ PROGRAM

Enescu Trio în la minor
Schoenberg „Noapte transfigurată” op. 4 (ar. pentru trio cu pian de Eduard Steuermann)
Enescu Serenade lointaine
Chausson Trio în sol minor op. 3

🕓 Durata concertului: 1h35

✦ MEMBRII GRUPULUI

FRANCESCO SICA (vioară)
CLAUDE FROCHAUX (violoncel)
IRINA BOTAN (pian)

✦ BIOGRAFIE

Muzicienii de la Monte Piano Trio au cântat în importante săli de concerte precum Berliner Philharmonie, Laeiszhalle Hamburg, Alte Oper Frankfurt, Sala Wigmore, Royal Festival Hall și Covent Garden din Londra, Teatrul Daning din Shanghai și Ateneul Român. Concertele lor au fost difuzate la TV și Radio pe BBC, WDR, CBS, DLF, SWR, TVR și Radio Clasica.

Trio-ul a fost fondat în 2008 la Musikhochschule din Frankfurt am Main. Ei au fost invitați să cânte la festivaluri renumite, printre care Schleswig-Holstein, Osnabrück, Mozartfest Würzburg, Mecklenburg-Vorpommen, Heidelberger Frühling, Festivalul Internațional Stift în Olanda și Festivalul Constella din SUA.

Monte Piano Trio au cântat în Germania, SUA, Marea Britanie (inclusiv spectacole la Sala Wigmore, Conway Hall și Kings Place), Italia, Spania, Suedia, Austria, România, Turcia, Olanda și Brazilia.

Au câștigat premii la concursul Mirabent din Spania și la Competiția europeană de la Karlsruhe din Germania. De asemenea, sunt câștigătorii mai multor concursuri internaționale, printre care și Schumann
(Germania), Maria Canals (Spania), Brahms (Austria) și Almere (Olanda).

În 2015, trioul a lansat „From a Tender Age”, un CD în parteneriat cu Genuin Classics, care a primit numeroase premii și a fost ales ca CD al lunii în Revista Stereo. Următorul CD pe Genuin Label a fost lansat în 2016.

Ei au primit o diplomă de onoare de la Musikhochschule din Essen și apoi au continuat studii la „Escuela Superior de Musica Reina Sofia” din Madrid unde au absolvit cel mai înalt nivel de onoruri. Trio-ul a primit îndrumări artistice de la distinși muzicieni, printre care Menahem Pressler, Günter Pichler, Ralf Gothóni, Dirk Mommertz, Ferenc Rados și Eberhard Feltz.

Din 2012 sunt fondatori și directori artistici ai Kammermusikfest Sylt din Germania. Trio-ul este prezent pe coloana sonoră a filmului „Maestro”, un film documentar care explorează viața muzicienilor prin ochii lui Paavo Järvi.

______

Festivalul Enescu la Sibiu este organizat de Asociația Culturală Play, fiind un eveniment-extensie a Festivalului Internațional George Enescu, desfășurat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Acțiune co-finanțată de Primăria Municipiului Sibiu și AFCN.

Parteneri: Consiliul Județean Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu