Religia:ocazie de dezvoltare sau expresie a tulburărilor psihice


Data și ora:
Gazdă:
Organizator:

Despre

Ce?
Religia - ocazie de dezvoltare sau expresie a tulburărilor psihice?

Din clipa în care omul s-a ridicat, zărind firmamentul, a dezvoltat mituri și credințe menite să explice existența-i, să îi potolească spaimele și să îi liniștească frica morții.

⚠ Înscrie-te aici: https://forms.gle/VJb26qXAepzc5hj3A
*vezi detalii mai jos

Tot de atunci, dintru începuturile existenței umane, religia i-a ajutat pe unii să devină generoși, blânzi, înțelepți, în vreme ce, aceeași religie i-a transformat pe alții în figuri ale istoriei trufașe, terifiante și dezinforma(n)te.

În domeniul sănătății mentale, terapeuții se confruntă adesea cu probleme de natură psihică, unele mascate, iar altele generate de însăși apartenența confesională a persoanelor suferinde care solicită ajutorul.

Cu cine?
Cu Andrei Pătrîncă - medic specialist psihiatru, consilier analitic existențial

Cui se adresează atelierul nostru?
Acelor persoane care sunt consacrate și doresc să devină conștiente de anumite pericole care stau în spatele religiei. Sunt bine venite mărturiile, atât ale celor care s-au simțit ajutați emoțional prin experientele lor spirituale, cât și ale celor traumatizați religios.

În ce va consta atelierul?
Vor fi prezentate câteva cazuri de suferinzi psihici implicați religios cu care am avut privilegiul de a lucra și va exista un timp substanțial de interacțiune cu cei prezenți în sală.

Unde?
Curând îți vom spune locația.

Când?
29 ianuarie, 2020

Cum?
⚠ Înscrie-te aici: https://forms.gle/VJb26qXAepzc5hj3A
Participare pe bază de înscriere prin completarea formularului. Investiția ta pentru participarea la atelier este o minimă donație de 20 lei la intrarea la atelier.