Caelum Meditatio – avanpremieră


Data și ora:
Gazdă:

Stefan cel Mare Street nr. 56, Sibiu, Romania, 550316
Organizator:

Despre

Omul orchestră – Claudiu Fălămaș. Omul poezie – Charlie Fălămaș.
De-a lungul verii ne-a încântat la Grădina BIS cu trilogia PERFORMING POETRY.
Dar între timp a mai copt ceva. Un performance pe versuri de Ezra Pound, traduse de Radu Vancu.

Născut în Idaho, în Statele Unite ale Americii, controversatul Ezra Pound este prea puțin cunoscut cititorului din România. Biografia lui este una tumultuoasă. Implicarea sa în difuzările propagandei fasciste la posturile de radio din SUA în timpul celui de-al Doilea Război Mondial a avut drept consecință, în anul 1945, acuzația de trădare. Considerat a fi nebun, a fost închis într-o cușcă de oțel de 3 metri pătrați timp de trei săptămâni, iar ulterior mutat într-un azil din Washington DC timp de 12 ani. În această perioadă el a continuat să scrie poezie, publicând "The Pisan Cantos" în 1948 și "Rock Drill: 85-95 de los Cantares" în 1956. A fost eliberat în 1958. Și-a trăit restul zilelor în Italia, fără a mai scrie vreodată.

Zbuciumul lui Ezra Pound este redat și transfigurat de Charlie Fălămaș într-un performance tăios și emoționant, care îmbină muzica live cu versurile damnatului poet.

Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 26 septembrie 2020, la Grădina BIS.

Premiera va avea loc în luna octombrie, în cadrul ediției cu numărul zece a festivalului 25 DE ORE DE TEATRU NON-STOP.

CAELUM MEDITATIO, cu Charlie Fălămaș
pe versuri de Ezra Pound, traduse de Radu Vancu
artwork: Andrea Bernath
costum: Anamaria Șut
light design: Alexandru Pașca

 BIS Teatru e o companie (in)dependentă de teatru din Sibiu, România.
 Grădina BIS este un hub cultural aflat în Sibiu, pe strada Ștefan cel mare nr. 56, unde au loc, în aer liber, spectacole de teatru pentru toate vârstele, concerte, ateliere.
 În această perioadă, la evenimentele BIS numărul maxim de participanți este 45.
 Sunt respectate toate normele sanitare în vigoare. Purtarea măștii este obligatorie!
 Accesul în grădină este permis cu 30 de minute înainte de începerea evenimentului. Vă recomandăm să veniți din timp pentru a evita aglomerația și pentru a începe spectacolele la ora anunțată.
 Vă încurajăm să achiziționați biletele ON-LINE, din timp, de pe platforma iabilet.ro, la prețul de 40 lei (Single) și 70 lei (Double). Biletele Double sunt ptr 2 persoane (cuplu/ familie/ prieteni), iar această categorisire ne ajută să organizăm distanțarea fizică necesară între spectatori.
 În seara spectacolului, la intrare, va fi disponibil un NUMĂR LIMITAT de bilete la prețul de 50 lei/ persoană.
 Biletele își pierd valabilitatea la ora începerii spectacolului.
 Spectacolele sunt producții independente BIS Teatru, care se susțin doar & numai din biletele achiziționate de dumneavoastră.
 Vă rugăm să fiți atenți la ora de începere, pentru fiecare spectacol în parte. Aceasta diferă în funcție de ora la care apune soarele în data respectivă, și de specificul fiecărei reprezentații. Dacă spectacolele sunt la ora apusului, vă recomandăm să aveți și haine ceva mai groase.