Salonul Școlii de fotografie, Ediția 2019


Despre

Expoziţia: Salonul Școlii de fotografie, Ediția 2019
Locul de desfăşurare: Muzeul de Artă Contemporană, Str. Tribunei, Nr. 6, Sibiu.
Durata: 6 – 29.12.2019
Vernisaj: 6 Decembrie 2019, ora 17:00
Curator: Adrian Luca, curator Muzeul Național Brukenthal; Daniel Bălțat, Școala de fotografie Image Art, Sibiu
Organizator partener: Școala de fotografie Image Art, Sibiu
Parteneri: Epson; Deko Rame; Pixel Contrast, Photosetup
Text oferit de curatorul expoziţiei:

Fotografia a apărut la începutul secolului al XIX-lea din dorința umană, veche de milenii, de a comunica vizual, de a opri timpul în loc. În ziua de astăzi imortalizarea unui moment este la îndemâna oricui, dar nu oricine apasă declanșatorul aparatului în mod conștient, în căutarea acelui moment perfect, care să rămână în istoria fotografiei.
În luna noiembrie a anului 2019 vă invităm la Muzeul de Artă Contemporană pentru a îi cunoaște pe noii fotografi din România, care își expun lucrările în cadrul celei de-a șasea ediții a Salonului școlii de fotografie ”Image Art” din Sibiu.
Selecția fotografiilor a fost realizată de domnul Fred Nuss, un personaj emblematic al fotografiei sibiene, cu peste 50 de ani experiență în domeniu, împreună cu domnul Daniel Bălțat, care a pus bazele, alături de doamna Ana Bălțat, Școlii de fotografie ”Image Art” în anul 2008, având astfel o vastă experiență în ceea ce presupune instruirea tinerilor fotografi de pretutindeni. În urma selecției a rezultat un număr de 69 de imagini. Pentru a pune la încercare capacitatea fotografilor de a realiza imagini cât mai impresionante, dar și pentru a oferi unitate expoziției, acestora le-au fost impuse două teme generale: Travel și Alb&Negru. Imaginile ne vorbesc despre experiențele personale ale fiecărui autor în parte, arătându-ne în același timp principalele stiluri fotografice cu care aceștia relaționează.
Scopul principal al acestei expoziții este de a oferi un imbold celor care acum descoperă tainele fotografiei, dar și celor care au dovedit deja că stăpânesc un talent deosebit, acela de a privi lumea prin lentila aparatului de fotografiat.