Serile Sibiului - 10 ANI!


Data și ora:
Gazdă:

Piata Huet 4, Sibiu

Despre

Serile Sibiului împlinesc 10 ani!

În toamna anului 2009 a avut loc prima prezentare dedicată istoriei Sibiului organizată de Asociația pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu.

Este un drum lung care merită aniversat. De aceea vă propunem un maraton de istorie sibiană.

Astfel de la orele 18.00 începem cu o prezentare a directorului Muzeului de Istorie din Sighișoara, dr. Nicolae Teșcula despre disputele din publicistica social politică din Sibiu din anii 60 ai secolului al XIX-lea.

Apoi de la 19.30 vă propunem o incursiune culinară, specialiștii de la Biblioteca Județeană ASTRA, dr. Silviu Bors, managerul instituției și dr. Dan Nanu, cercetător în cadrul aceleiași instituții propunându-vă o istorie culinară a Sibiului.

Este foarte interesant a vedea cum s-a dezvoltat Sibiul din două unghiuri de analiză, diametral opuse. Sibiul a crescut și și-a scris propria istorie fie că era vorba de dispute politice sau de cum făceam berea sau pâinea cetății.

Cum a început totul, cine a început și, mai ales, ce mostenim de atunci până în prezent, sunt câteva dintre subiectele atinse.

Vă așteptăm joi, 28 noiembrie 2019, de la orele 18.00, la Cafe Wien, locul predilect de povestire a istoriei Sibiului, pentru a sărbători cei 10 ani de Serile Sibiului.

----------------------------------------
● Pentru că locurile sunt limitate, vă rugăm să vă faceţi din timp rezervare la numărul de telefon: 0733.223.223.

● Intrarea gratuită!

● Evenimentul ”Serile Sibiului” este realizat în cadrul proiectului „Cuvintele Sibiului” organizat de către Asociatia pentru Infrumusetarea Orasului Sibiu (AIOS) - www.aios.ro