Sibiu - Hermannstadt- Nagyszeben -Cibinium. Culinaria Rediviva

Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019

Data și ora:
Gazdă:

Astra Park, Strada Mitropoliei, Sibiu, Romania

Despre

Sibiu - Hermannstadt - Nagyszeben - Cibinium. Culinaria Rediviva promovează cultura gastronomică și educația prin cultură pornind de la patrimoniul cultural material. Prin intermediul activităților incluse, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu propune mai multe niveluri de percepție a unor documente cu valoare de patrimoniu, dar și o serie de activități care pun în lumină modalități de abordare a artei culinare și dieteticii din secolul al XIX-lea până în zilele noastre.

Proiectul constituie un teren cultural fertil, un spațiu de intersecție a culturilor și identităților, respectând principiul de consolidare a acestora, din perspectiva multiplicității și diversității. Ansamblul expozițional și atelierul culinar valorifică patrimoniul material și fructifică relațiile la nivel comunitar și instituțional din Municipiul Sibiu.

Luni, 21 octombrie 2019, vă așteptăm la atelierele proiectului nostru, alături de elevii Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu, organizat împreună cu specialiștii Cramei „Sibiul Vechi”. Atelierele au loc la sediul restaurantului Sibiul Vechi din strada Alexandru Papiu Ilarian, nr. 3 din Sibiu.

Vineri, 25 octombrie 2019, vă așteptăm la vernisajul expoziției precum și la lansarea volumului dedicat acestui proiect.

Proiectul este organizat cu sprijinul Primăriei municipiului Sibiu și a Consiliului Local Sibiu prin Agenda Culturală 2019. Toate proiectele Bibliotecii Județene ASTRA sunt reazliate cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.

Fotografii