Tați și fii cu cortul în Făgăraș

În jurul Sibiului

Data și ora:
Gazdă:
Porumbacu de Sus 557250, Romania

Despre

Pentru tații care își doresc o relație specială cu propriul fiu, care au înțeles că petrecerea timpului de calitate împreună are beneficii enorme asupra băiatului dv., acesta e un eveniment de pus în cufărul cu amintiri.
Relația cu tatăl influențează băiatul/viitorul bărbat enorm în foarte multe aspecte. Știm cu toții că unul dintre lucrurile pe care ni le doream foarte mult atunci când eram mici, care ne aducea bucurie atunci când se-ntâmpla, era atenția propriului tată și timpul petrecut împreună jucându-ne.
Plecând de la această înțelegere personală și alăturând-o pasiunii pentru munte și ghidaj turistic m-am gândit să creez acest tip de evenimente menite să susțină o consolidare a relației tată-fiu prin jocuri și timp petrecut împreună în natură.
Dacă simțiți că rezonați cu ceea ce am scris mai sus, sunteți bineveniți în aceste ture. Ele sunt create pentru băieți de peste 5 ani cu o condiție fizică adaptată unui efort mediu.
Ce facem efectiv ?
Ne întâlnim la barajul Vidraru să ne cunoaștem și să facem o poză cu toții + niște povești ale zonei. După aceasta, ne urcăm în mașini pentru încă o oră și mâncăm de prânz la Conacul Ursului, pe Transfăgărășan. Pe la ora 14:30 plecăm peste munți pe celebrul drum construit de către Ceaușescu, după care vom coborî în Transilvania, vizităm abația Cisterciană de la Cârța și continuăm către Porumbacu de Jos unde ne întindem corturile (camping Poiana Soarelui). Până spre apusul soarelui ne vom juca împreună, după care vom găti cina împreună, vom mânca și vom cânta la chitară.
Sâmbătă vom pleca în explorare către cabana Negoiu, iar dacă vremea o permite poate mai urcăm puțin spre culme.
Vom porni pentru aproximativ 6 ore în traseu, iar dacă vremea ține cu noi vom vedea locuri cu adevărat deosebite.
După-amiază ne întoarcem la locul de campare, unde ne vom odihni, după care ne jucăm și mâncăm de cină.
Vom mai și ne vom veseli până când somnul va bate la ușă.
Duminică ne vom trezi și, după înviorarea de dimineață, vom avea ultima serie de jocuri distractive, vizităm, dacă se dorește, Castelul de Lut, după care strângem și apoi, către casele noastre.
Veți primi mai multe recomandări de echipamente după înscriere, prin email sau telefonic.
La finalul acestei ture suntem convinși că veți pleca nu doar cu bucuria petrecerii timpului în natură, ci și cu noi cunoștințe care vă vor ajuta în relația cu proprii fii.
*Prețuri/familie:
tată + fiu = 500 RON
tată + 2 fii = 600 RON
tată + 3 fii = 650 RON
*Cazarea va fi la cort, în campingul Poiana Soarelui din Porumbacu de Jos.
**Prețurile de cazare sunt cele de pe site și NU sunt incluse în tariful turei (vom strânge banii acolo și le vom plăti direct)
https://poianasoareluisibiu.ro/preturi/
Înscrierea se face accesând linkul de mai jos, iar confirmarea fermă se face prin plata integrală a turei cu minim o săptămână înainte.
https://forms.gle/kmBgbwzaTRCnMAeZ7
*Tura se organizează pentru minim 5 familii participante.
**Deplasarea se face pe cont propriu (mai ales dacă veniți din țară) sau putem organiza un transport cu minivan/microbuz dacă se manifestă dorința mai multora din București. Vorbim separat de preț.
***Dacă nu aveți cort, sac de dormit și izopren, ne putem auzi pentru a vă facilita închirierea/cumpărarea echipamentelor necesare.
****Există restaurante prin zonă, dar putem și să ne gătim micul dejun sau alte grătare având la dispoziție facilitățile din partea campingului. Sâmbătă, pe traseu, putem mânca la cabana Negoiu sau din traistă.
Vom respecta toate normele ecologice și sanitare și nu ne vom aventura nesăbuit. Adulții vor răspunde de copii și îi vor ține sub observație în afara jocurilor pe care le vom desfășura împreună.
Mă voi pregăti atât cu premii surpriză pentru cei mici cât și cu tot ce ține de siguranța acestei ture.
Cine susține tura ?
Vlad Chiciudean, ghid montan și de turism (atestat național nr. 6585), pasionat de natură, alpinism, 2 roți, chitară și istorie, iar în ultimii 15 ani a ghidat pe munte și nu numai grupuri cu diferite pregătiri și dorințe, între 5 și 75 de ani, din mai multe țări. Adiacent experienței de ghid se adaugă cea de trainer și consultant de programe de team-building pentru echipe între 5-500 de persoane, din toate palierele organizaționale, indoor dar și pe munte, la mare sau pe mare.
În cadrul acestor ture își dorește să susțină relația tata- fiu prin oferirea unui cadru sănătos in mijlocul naturii în care tații și fii pot interacționa prin joc și pot petrece timp de calitate împreună prin conectare fizică si emoțională și multă distracție.
Ce au spus cei care au mai participat la evenimente ?
A fost fain. La noi s-a adormit in masina dupa primele 5 minute, nici nu iesisem din Naeni.  Sa ne revedem cu bine si la alte iesiri!
Claudiu V., PR Expert
Am fost într-o drumeție cu o gașcă de "Tați și Fiii" lor.
Mă bucur foarte mult pentru toți acești Băieți care au avut o astfel de experiență alături de Tații lor, Tați care m-au surprins cu blândețea, grija, relaxarea și implicarea lor.
Băieții au nevoie de astfel de experiențe împreună cu Tații lor și alți Bărbați care să le definească și să le șlefuiască masculinitatea în cea mai autentică formă.
Mulțumim Vlad Chiciudean pentru inițiativă !
Claudiu R., arhitect
Am participat la un eveniment deosebit in data de 6/03/21 găsindu-mă alături de alți dornici de informație, aer curat și drumeție în natură la o excursie de câteva ore de a lungul cheilor Râșnoavei spre cabana Secuilor și retur. Voia buna cântecul și natura ne-au fost tovarăși de nădejde alături de ceilalți participanți, vreo 24 la număr, conduși fiind de ghidul nostru, Vlad. Vă recomand experiența ”Tați și fii” în organizarea lui Vlad Chiciudean dacă doriți o experiență plăcută de neuitat !
Carol K., 47 ani, antreprenor imobiliare, Bucuresti

Sursa text & foto