Transilvania Gastronomică - Food Culture Festival

Eveniment gastronomic

Data și ora:
Bilete:
100 lei - participarea la master class
Gazdă:
Bistro Jules (Strada Mitropoliei 6, Sibiu 550179, Romania) si locatii partenere

Despre

Transilvania Gastronomică

Transilvania Gastronomică 2019 va avea loc între 12 și 15 septembrie 2019 la Sibiu.
Rezervările pentru participarea la oricare dintre master class-uri cat si la evenimentele culinare pot fi făcute online pe www.eat-local.ro

Programul festivalului:

Vineri, 13.09.2019

MC 1:
Totul despre oaie – Ioan Bebeselea, Syndicat Gourmet și Andrei Isac, Arrosticini, București
10:00-12:00, Syndicat Gourmet

MC 2:
PR si comunicare în gastronomie – Alexu Toader, Viscri 32
10:00 – 12:00, Bistro Jules

MC3:
Restaurant Branding – Alexandra Crăciun, Pinch of Salt Cluj Napoca
12:00-14:00, Bistro Jules

MC4:
Tehnici de preparare a cârnii (Angus) – Horia Simon, Clubul Gastronomic Transilvan, Cluj-Napoca & Karpatenmeat & DAAS România
12:00-14:00, Bistro Jules

MC5:
Charcuterie – Cristi Dascaleanu, București
14:00 – 16:00, Hotel Imparatul Romanilor

MC6:
Dialog cu autoritățile publice
14:00 – 16:00, Bistro Jules

MC7:
România în farfurie – Alex Petricean, NOUA
16:00 – 18:00, Restaurant Local

MC8:
Nutriție în gastronomie – Elena Ucenic, Metabolic Balance
16:00 – 18:00, Bistro Jules

MC9:
Terroir – burduful de munte – Mihai Toader, Kombinat
18:00-20:00, Restaurant Local

MC10:
Cum concepem un meniu bazat pe cultura gastronomica locala? – Cristi Dascaleanu și Razvan Pop
18:00-20:00, Biblioteca Astra

20:00 – 23:00
Cină cu tasting menu cu 5 feluri printre care unul cu ingredient de bază burduf de munte
Locații: Biblioteca Astra, Bistro Jules, Syndicat Gourmet
Participare în baza rezervării pe www.eat-local.ro

Sâmbătă, 14.09.2019

MC 11:
Terroir trip – Valea Hârtibaciului,
09:30 Nocrich – Descoperă specificul teritoriului local: podișul transilvănean in Valea Hârtibaciului, Cristian Cismaru si Miruna Popa / My Transylvania

MC 12:
Sezonalitatea și prepararea legumelor locale – Petra Hianu, IDEAL Evolution Sibiu și Diana Mihalache Grădina Verde
10:00 – 12:00, Bistro Jules

MC 13:
Combaterea risipei alimentare – Food Waste Combat Cluj Napoca
10:00 – 12:00, Syndicat Gourmet

MC14:
Totul despre berea artizanala – Nembeer
12:00 – 14:00, Colegiul Terezianum

MC 15:
Bucătărie etnica din Dobrogea – Carmen Paraschivescu, Slow Food Dobrogea
12:00 – 14:00, Syndicat Gourmet,

Dine Out Sibiu
Presentation Event for restaurants and pubs
12:00 – 21:30 , Piața Huet

MC16: In curând

MC17:
Trufe românești în natură și în farfurie – Radu Rughinis, La Bottega del Tartuffo, Bucuresti si Jonas Schäfer, Valea Verde, Cund
14:00 – 16:00, Bistro Jules

MC18:
Secretele celui mai bun humus – Haya Molcho, Neni, Vienna
16:00-18:00, Bistro Jules

MC 19:
Deserturi în farfurie – Peter Schuller, Iris Delice
16:00 – 18:00, Restaurant Local

MC 20:
Cum să începi un business în street food? – Craciun Nicolae, Cimbru Meat and Flame, Cluj-Napoca & Andrei Isac, Arrosticini, București
18:00 – 20:00, Bistro Jules

MC 21:
Tehnici de preparare a peștelui și sustenabilitate în bucătărie – Radu Dumitrescu, Bistro Voila, București
18:00 – 20:00, Restaurant Local

MC 22:
Plante, flori si rădăcini comestibile – Miruna Popa, biolog My Transylvania
18:00 – 20:00, Kitchen Tailors

20:00 – 23:00
Cină în cadrul festivalului: Bistro Jules, Kombinat
Participare în baza rezervării pe www.eat-local.ro

Duminică, 15.09.2019

MC 23:
Terroir trip to Hosman
09:30 Moara Veche Hosman

MC 24:
Customer experience in hospitality – Luis Serol, Serol Consulting Sibiu
10:00 – 12:00, Bistro Jules

MC 25:
Tot ce trebuie sa știi despre cereale integrale – Cornelia Popa
10:00 – 12:00, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Terezianum Sibiu

MC 26:
Atelier practic de făcut pâine – Cornelia Popa
12:00 – 14:00, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Terezianum Sibiu

MC 27:
Marinarea peștelui si a legumelor – Adrian Neag, ANCBT
12:00 – 14:00, Bistro Jules

MC 28:
Thermomix pentru profesionist si pasionați – Radu Zapor
12:00 – 14:00, SIBIO

MC29:
Atelier de făcut paste – Cecilia Clarelli, chef comunitatea Italienilor din Romania, Sibiu
15:00-17:00, Bistro Jules

MC30:
Ciuperci sălbatice – Miruna Popa, biolog My Transylvania, Sibiu
15:00-17:00, Kitchen Tailors

MC31:
Sosuri, pesto – Oana Urdea, She’s green Sibiu si Aurora Sutea, My Transylvania, Sibiu
15:00-17:00, Shes Green

Eveniment co-finantat de Primaria Sibiu prin Agenda Culturala 2019.

Fotografii

Alte sugestii

11 Dec
Atelier de Educație Senzorială: Legume și Verdețuri
Atelier
Începe la 17:30  |  Strada 9 Mai 37, Sibiu 550201, Romania
14 Dec
Atelier de Educație Senzorială: Pâine și Plăcinte
Atelier
Începe la 10:00  |  Strada 9 Mai 37, Sibiu 550201, Romania
18 Dec
Atelier de Educație Senzorială: Gemuri, Siropuri, Dulceață
Atelier
Începe la 17:30  |  Strada 9 Mai 37, Sibiu 550201, Romania
21 Dec
Atelier de Educație Senzorială: Ochii, Nasul, Mâinile
Atelier
Începe la 10:00  |  Strada 9 Mai 37, Sibiu 550201, Romania
Vezi mai multe evenimente