
Transilvania Gastronomică - Food Culture Festival




Despre
Transilvania Gastronomică
Transilvania Gastronomică 2019 va avea loc între 12 și 15 septembrie 2019 la Sibiu.
Rezervările pentru participarea la oricare dintre master class-uri cat si la evenimentele culinare pot fi făcute online pe www.eat-local.ro
Programul festivalului:
Vineri, 13.09.2019
MC 1:
Totul despre oaie – Ioan Bebeselea, Syndicat Gourmet și Andrei Isac, Arrosticini, București
10:00-12:00, Syndicat Gourmet
MC 2:
PR si comunicare în gastronomie – Alexu Toader, Viscri 32
10:00 – 12:00, Bistro Jules
MC3:
Restaurant Branding – Alexandra Crăciun, Pinch of Salt Cluj Napoca
12:00-14:00, Bistro Jules
MC4:
Tehnici de preparare a cârnii (Angus) – Horia Simon, Clubul Gastronomic Transilvan, Cluj-Napoca & Karpatenmeat & DAAS România
12:00-14:00, Bistro Jules
MC5:
Charcuterie – Cristi Dascaleanu, București
14:00 – 16:00, Hotel Imparatul Romanilor
MC6:
Dialog cu autoritățile publice
14:00 – 16:00, Bistro Jules
MC7:
România în farfurie – Alex Petricean, NOUA
16:00 – 18:00, Restaurant Local
MC8:
Nutriție în gastronomie – Elena Ucenic, Metabolic Balance
16:00 – 18:00, Bistro Jules
MC9:
Terroir – burduful de munte – Mihai Toader, Kombinat
18:00-20:00, Restaurant Local
MC10:
Cum concepem un meniu bazat pe cultura gastronomica locala? – Cristi Dascaleanu și Razvan Pop
18:00-20:00, Biblioteca Astra
20:00 – 23:00
Cină cu tasting menu cu 5 feluri printre care unul cu ingredient de bază burduf de munte
Locații: Biblioteca Astra, Bistro Jules, Syndicat Gourmet
Participare în baza rezervării pe www.eat-local.ro
Sâmbătă, 14.09.2019
MC 11:
Terroir trip – Valea Hârtibaciului,
09:30 Nocrich – Descoperă specificul teritoriului local: podișul transilvănean in Valea Hârtibaciului, Cristian Cismaru si Miruna Popa / My Transylvania
MC 12:
Sezonalitatea și prepararea legumelor locale – Petra Hianu, IDEAL Evolution Sibiu și Diana Mihalache Grădina Verde
10:00 – 12:00, Bistro Jules
MC 13:
Combaterea risipei alimentare – Food Waste Combat Cluj Napoca
10:00 – 12:00, Syndicat Gourmet
MC14:
Totul despre berea artizanala – Nembeer
12:00 – 14:00, Colegiul Terezianum
MC 15:
Bucătărie etnica din Dobrogea – Carmen Paraschivescu, Slow Food Dobrogea
12:00 – 14:00, Syndicat Gourmet,
Dine Out Sibiu
Presentation Event for restaurants and pubs
12:00 – 21:30 , Piața Huet
MC16: In curând
MC17:
Trufe românești în natură și în farfurie – Radu Rughinis, La Bottega del Tartuffo, Bucuresti si Jonas Schäfer, Valea Verde, Cund
14:00 – 16:00, Bistro Jules
MC18:
Secretele celui mai bun humus – Haya Molcho, Neni, Vienna
16:00-18:00, Bistro Jules
MC 19:
Deserturi în farfurie – Peter Schuller, Iris Delice
16:00 – 18:00, Restaurant Local
MC 20:
Cum să începi un business în street food? – Craciun Nicolae, Cimbru Meat and Flame, Cluj-Napoca & Andrei Isac, Arrosticini, București
18:00 – 20:00, Bistro Jules
MC 21:
Tehnici de preparare a peștelui și sustenabilitate în bucătărie – Radu Dumitrescu, Bistro Voila, București
18:00 – 20:00, Restaurant Local
MC 22:
Plante, flori si rădăcini comestibile – Miruna Popa, biolog My Transylvania
18:00 – 20:00, Kitchen Tailors
20:00 – 23:00
Cină în cadrul festivalului: Bistro Jules, Kombinat
Participare în baza rezervării pe www.eat-local.ro
Duminică, 15.09.2019
MC 23:
Terroir trip to Hosman
09:30 Moara Veche Hosman
MC 24:
Customer experience in hospitality – Luis Serol, Serol Consulting Sibiu
10:00 – 12:00, Bistro Jules
MC 25:
Tot ce trebuie sa știi despre cereale integrale – Cornelia Popa
10:00 – 12:00, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Terezianum Sibiu
MC 26:
Atelier practic de făcut pâine – Cornelia Popa
12:00 – 14:00, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara Terezianum Sibiu
MC 27:
Marinarea peștelui si a legumelor – Adrian Neag, ANCBT
12:00 – 14:00, Bistro Jules
MC 28:
Thermomix pentru profesionist si pasionați – Radu Zapor
12:00 – 14:00, SIBIO
MC29:
Atelier de făcut paste – Cecilia Clarelli, chef comunitatea Italienilor din Romania, Sibiu
15:00-17:00, Bistro Jules
MC30:
Ciuperci sălbatice – Miruna Popa, biolog My Transylvania, Sibiu
15:00-17:00, Kitchen Tailors
MC31:
Sosuri, pesto – Oana Urdea, She’s green Sibiu si Aurora Sutea, My Transylvania, Sibiu
15:00-17:00, Shes Green
Eveniment co-finantat de Primaria Sibiu prin Agenda Culturala 2019.