World Congress of Culinary Traditions

Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019

Data și ora:
Gazdă:

nr. 1, Strada Emil Cioran, 3 550025, România

Despre

Congresul va avea ca temă Meniu de Nuntă. Mâncarea înseamnă bucurie, supraviețuire, ”comensalismul” fiind esențial în viețile noastre, ale tuturor! Bucătăriile etniilor, cele regionale și cele naționale își vor prezenta obiceiurile culinare prilejuite de sărbătorirea începutului vieții în doi, a nunții. Acest eveniment se va desfășura la Sibiu, în cadrul programului european Sibiu - Capitală Regională Gastronomică Europeană, cel mai potrivit context pentru un asemenea festin! Antropologi culinari, istorici culinari, bucătari se vor uni sub stindardul descoperirii valențelor culinare născute din dorința reprezentării în bucate a acestui moment de o importanță majoră în viețile noastre, ale tuturor! Vedeta acestei ediții va fi bucătăria regională din sudul Transilvaniei, din Sibiu, poarta de sud a Transilvaniei, în anul în care această regiune deține titlul de Capitală Regională Gastronomică în anul 2019.

Dialogului intercultural și celui interprofesional li se vor alătura produse locale din întreaga lume, variante diferite ale acelorași preparate, prezentări exhaustive ale bucătăriilor lumii - iată doar câteva dintre ”deliciile” acestui eveniment!

Vă invităm să ne uimiți simțurile, să ne învățați obiceiurile universului din care dumneavoastră proveniți, să schimbăm idei, să ne bucurăm împreună de minunățiile ascunse de culturile popoarelor noastre și revelate sub această formă!
Evenimentul se va desfășura la Centrul Cultural Ion Besoiu din Sibiu începând din 17 noiembrie și până în 20 noiembrie, 2019. Intrarea este liberă!

Fotografii