Zone de conflict - Concurs de fotografii și expoziție publică


Data și ora:
Gazdă:
Piața Huet, Sibiu, România

Despre

Războiul a devenit o parte brutală a vieții sociale contemporane. Fie că vorbim despre Irak și Afghanistan, Sudan, Siria sau mai nou Ucraina, războiul interferează în mod dureros cu viețile oamenilor, pe care le perturbă uneori iremediabil. În cadrul Festivalului Culturii Arabe, organizat de către Centrul Cultural Arab din Sibiu în perioada 2-4 septembrie 2022, lansăm o invitație deschisă pentru participarea la Concursul de fotografii cu tema „zone de conflict”.

Invităm potențialii participanți să trimită fotografii/imagini care se înscriu în tematica „zone de conflict” pe adresa de email a Centrului Cultural Arab: office@centrulculturalarab.com. Pot participa fotografi profesioniști și amatori, indiferent de naționalitate, cetățenie și rezidență geografică. Data limită de trimitere a fotografiilor este 20 august 2022, ora 23:59. O selecție a celor mai apreciate fotografii de către juriul competiției vor fi tipărite și afișate într-o expoziție organizată în spațiul public în centrul istoric al orașului Sibiu, România. Primele trei fotografii vor fi premiate astfel: Premiul I – 500 lei, Premiul II – 250 lei, Premiul III – 150 lei.

Scopul acestui concurs de fotografii constă în acela de a aduce în fața publicului aspecte ale războiului surprinse din alte unghiuri și perspective decât cele disponibile în mass-media. Ne propunem ca prin expoziția fotografică pe care o organizăm să promovăm dialogul intercultural, să reflectăm împreună asupra ororilor produse de război și să ne exprimăm solidaritatea față de victimele distrugerii și suferinței produse de războaie.

Fotografii