Biserica Parohială Evanghelică


Program

Închis
Vezi programul

Address

Piaţa Huet, Nr. 1, Sibiu, România

Despre

*Datorită lucrărilor de reabilitare a monumentului istoric, Biserica Parohială Evanghelică poate fi vizitată doar parțial:
Sacristia Bisericii este deschisă de luni până duminică între orele 09.00 - 16.00.
Vizitele în turnul Bisericii se pot face de luni pana duminica la ore fixe: 10.00, 11.00, 12.00, 15.00 și 16.00.

Situată în Piaţa Albert Huet, este unul dintre cele mai impresionante lăcaşuri de cult gotice din România. Pe locul său se afla odinioară o bazilică romanică (secol XII), un cimitir, trei capele şi o şcoală.

Biserica Parohială Evanghelică (secol XIV) este prevăzută cu un masiv turn-clopotniţă cu o înălţime de 73,34 m, care o face vizibilă din aproape orice colţ al Sibiului. Turnul pe şapte nivele prezintă patru turnuleţe pe colţuri, semn că oraşul avea pe vremuri dreptul de condamnare la moarte.

Şi interiorul lăcaşului poate fi vizitat, balconul de pe latura sudică adăpostind o frumoasă orgă realizată în 1672 de meşterul slovac Johann West şi decorată în stil baroc în anul 1674 de Paul Demosch şi Jeremias Stranovius cel Bătrân. Noua orgă a fost construită de către firma Wilhelm Sauer (Frankfurt/Oder) şi montată în biserica sibiană în anul 1915.

Un alt punct de atracţie al bisericii îl reprezintă cristelniţa de bronz, aflată în axul bisericii, pe suprafaţa căreia sunt realizate 228 de plachete în relief, multe dintre ele fiind reprezentări figurative de influenţă bizantină. Cristelniţa are formă de potir cu talpă, picior, nod şi bazin şi datează din anul 1438, fiind opera meşterului Leonhardus.

Photo Gallery

Alte sugestii

Biserica "Dintre Brazi"

Biserica

Biserica Azilului

Biserica

Biserica "Buna Vestire" ("Biserica din Groapă")

Biserica

Catedrala Mitropolitană "Sfânta Treime" - Catedrala ortodoxă

Biserica

Biserica Evanghelică C.A. Gușterița Sibiu

Biserica