Palatul Brukenthal - Galeriile de Artă Europeană


Program

Închis
Vezi programul

Address

Muzeul Brukenthal, Piața Mare, Nr. 4-5, Sibiu 550163, România

Despre

Palatul Brukenthal Sibiu reprezintă o marcă aparte deoarece este cel dintâi muzeu din România şi din Centrul Europei (deschis pentru public din anul 1817), datorându-şi existenţa uneia dintre cele mai importante personalităţi ale Transilvaniei: Baronul Samuel von Brukenthal, guvernator al acestei provincii în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea.

Palatul Brukenthal şi colecţiile baronului reprezintă nucleul Muzeului Naţional Brukenthal de astăzi, având porţile deschise publicului larg încă de la înfiinţare prin dispoziţia testamentară a fondatorului său. 

O vizită în muzeu nu se limitează doar la o singură clădire şi la încadrarea într-un profil singular al specializării, devenind un periplu amplu ce prezintă aspecte multiple ale trecutului şi ale prezentului în plină transformare, oglindite deopotrivă într-o largă varietate de exponate cuprinse în aproximativ 10.000 m2 de expoziţii, 5.500 reprezentând spaţii expoziţionale noi şi recent reamenajate.

Prezentând iniţial colecţia de pictură europeană a baronului Samuel von Brukenthal într-o singură clădire, astăzi muzeul adăposteşte o mare diversitate de colecţii valoroase în 9 clădiri dintre care 5 sunt palate ridicate în diferite epoci: cea mai timpurie clădire (cu elemente de fundaţie din sec. XIII) face parte din complexul arhitectonic în care se află Muzeul de Istorie, cea mai târzie datând din 1901 şi găzduind Muzeul de Artă Contemporană.

Începând cu anul 2018 programul de vizitare al muzeului este după cum urmează:

Miercuri - Duminică: 9:00 – 17:00

Luni şi marţi din fiecare lună: închis 
Casa se închide la 16:15 (pentru Palatul Brukenthal – Galeria de Artă Europeană și Galeria de Artă Românească – și Muzeul de Istorie ) 
16:30 (pentru Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul de Istorie a Farmaciei, Muzeul de Cinegetic și Muzeul de Artă Contemporană)

Evenimente ce urmează

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Muzeul de etnografie universală ”Franz Binder”

Muzeu

Muzeul ASTRA

Muzeu

Muzeul de icoane pe sticlă „Preot Zosim Oancea” Sibiel

De vizitat în județul Sibiu / Județul Sibiu / Muzeu

Casa Albastră - Sala Multimedia

Muzeu

Muzeul Naţional Brukenthal

Obiectiv turistic / Muzeu