Tot ce trebuie să știi dacă plănuiești o vizită la Sibiu acum


Află ce restricții sunt acum în vigoare, ce locații sunt deschise și în ce condiții te poți deplasa

Cu toții suntem derutați de situația actuală, mereu în schimbare. Dar pentru că iubim orașul și dorim ca cât mai multă lume să se poată bucura de el responsabil, am compilat la un loc cele mai importante informații pentru oricine dorește să ne viziteze în această perioadă.

Am adunat aici cele mai frecvente întrebări pe care le-am primit din partea turiștilor precum și acele informații de care ai nevoie pentru a te convinge că la Sibiu măsurile de igienă și distanțare sunt respectate, iar tu te poți simți în siguranță atunci când te bucuri de ceea ce are orașul de oferit.

Dacă sunt informații pe care ai dori să le afli dar nu le-ai regăsit în această listă, lasă-ne un mesaj pe facebook iar noi ne vom strădui să aflăm răspunsul pentru tine. Informațiile se actualizează săptămânal.

Sursă informații: https://sibiu.ro/covid
📸 Foto: www.instagram.com/iubim

Informații actualizate săptămânal. Ultima actualizare: 5 mai 2021

Rata de infectare în municipiul Sibiu (% la 1000 de locuitori): 2.39
Cazuri confirmate în ultimele 14 zile: 408

În ce condiții este necesară purtarea măștii de protecție?

În acest moment, purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice, atât în interior cât și în exterior, inclusiv în mijloacele de transport public, în piețele agroalimentare și la locul de muncă.

Sunt deschise magazinele/restaurantele/cafenelele?

În acest moment, restaurantele și cafenele nu funcționează decât în exterior, pe terasă, urmând a fi deschise la o capacitate restrânsă atunci când rata de infectare scade sub 3% la 1000 de locuitori și se menține timp de 14 zile la această valoare. Patronii teraselor au obligația să asigure o distanță de minim 2 metri între mese și să nu permită așezarea a mai mult de 6 persoane la aceeași masă.

Orarul teraselor și al magazinelor de orice tip este și el limitat, până la ora 20:00, de luni până duminică.

Este circulația persoanelor resctricționată în vreun fel?

Circulaţia persoanelor în afara locuinţei este interzisă în intervalul orar 22:00 - 5:00 de luni până joi, iar în zilele de vineri, sămbătă și duminică în intervalul orar 20:00 - 05:00, cu anumite excepții, pentru care e necesară completarea unei declarații pe proprie răspundere sau prezentarea unei adeverințe de la angajator.

Declarațiile pot fi completate și online, folosind acest link.

De asemenea, nu este permisă circulația persoanelor în grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii.

!!! În mod excepțional, în perioadele 3 - 4 aprilie 2021 și 1 - 2 mai 2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20.00 - 02.00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia Paștelui pe rit catolic și respectiv ortodox.

Se pot face rezervări pentru cazare la Sibiu?

Toate unitățile de cazare din Sibiu funcționează în regim obișnuit, cu excepția restaurantelor și cafenelelor din incinta acestora, care sunt momentan închise. Rezervările se pot face direct sau folosind platformele de booking.

Sunt deschise sălile de sport?

Da, în acest moment sălile de sport din oraș sunt deschise, însă ele trebuie să respecte toate măsurile de siguranță și igienă. Poți găsi lista sălilor de sport din oraș și toate informațiile necesare în secțiunea dedicată din Sibiu City App.

Sunt deschise sălile de spectacol și cinematografele? Au loc evenimente?

În acest moment sălile de spectacol (teatru, filarmonică, balet) și cinematografele sunt închise. De asemenea, este interzisă organizarea oricărui tip de eveniment public sau privat și a reuniunilor de orice fel.

Sunt deschise muzeele și principalele atracții turistice?

Muzeele în spații închise dar și atracțiile în aer liber din Sibiu sunt deschise, și pot fi vizitate, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță. Pentru a afla programul lor vă sfătuim să consultați paginile lor din Sibiu City App sau să sunați, folosind datele de contact, pentru mai multe informații. 

Unde pot face un test rapid pentru SARS-CoV-2?

Dacă ai nevoie de un test SARS-CoV-2 cât mai rapid, poți merge la Centrul de testare Walk-In OK Medical, unde poți face un test rapid antigen din spută, la prețul de 150 de lei, cu rezultat în 20 de minute. Sau poți să soliciți ca testul să îți fie făcut la domiciliu.

Dacă ai nevoie de un test RT-PCR
găsești aici o listă cu toate centrele de testare din oraș.

Alte sugestii

Cu bicicleta prin Sibiu și împrejurimi
Municipiul Sibiu va avea un centru de vaccinare drive-through pe Cazarma 90
Sibiu de Florii
Paștele în Sibiu
Noi restricții pentru Sibiu, Cisnădie și Șelimbăr - 25 martie