Evenimente de neratat în luna OCTOMBRIE la Sibiu


ASTRA Film Festival

De 25 de ani, iubitorii de filme non-ficțiune, publicul general și profesioniștii din întreaga lume participă la Festivalul Astra Film - unul dintre cele mai relevante evenimente cinematografice documentare din Europa. În acest an, festivalul are loc în perioada 15-21 octombrie și aduce filme care să ne ajute să înțelegem condiția umană prin intermediul capodoperelor cinematografice.

Vezi evenimentele de la Astra Film Festival

Festivalul Egalității de Gen

Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen - A.L.E.G demontează stereotipurile de gen pentru al XIII-lea an consecutiv prin Festivalul Egalității de Gen, desfășurat din 11-13 octombrie la Sibiu. Tema anului 2018 este “Dialogul între GENerații” pentru a depăși neînțelegerile și temerile legate de ce este și ce nu este egalitatea de gen. Este mai necesar ca oricând să participăm la un astfel de festival!

Vezi evenimentul Festivalului Egalității de Gen

DATfest – Studenţii Sibieni Cuceresc Oraşul

La început de an universitar, studenții sibieni cuceresc din nou orașul și se bucură de DATfest, un eveniment care se desfășoară în perioada 3 - 6 octombrie. Vor avea loc expoziții, ateliere, spectacole de teatru, întâlniri teatrale și o conferință de Management cultural cu Codruța Vulcu, Director Festival ARTmania.

Vezi evenimentul DATfest

Noaptea Albă a Galeriilor Sibiu

Vineri, 5 octombrie, vom parcurge din nou un traseu nocturn în compania artei contemporane! Vernisaje, performance-uri, spații alternative, galerii de artă și ateliere de artist, toate împreună generează un Sibiu mai efervescent ca oricând.

Vezi evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor

Sibiu 100. Centenarul României Mari

Centenarul Marii Uniri de la 1918 este sărbătorit la Sibiu printr-un eveniment de amploare, care va avea loc în Piața Mare, pe data de 6 octombrie 2018. Vor avea loc parade, momente de folclor și muzică clasică, video-mapping și DJ Party cu Adrian Eftimie și Nopame.

Vezi evenimentul Sibiu 100. Centenarul României Mari

Vinfest 2018

Povestea vinului se „aude” din nou la Sibiu. Strada Cetății găzduiește în perioada 6-7 octombrie un eveniment unic, în cadrul căruia ”sărbătoritul” principal este un produs atât de dezirabil tuturor: vinul. Cea de-a III-a ediție a Vinfest are loc, ca de obicei, pe cea mai frumoasă stradă din oraș - str. Cetății!

Vezi evenimentul Vinfest

Sibiu Dance Competition 2018

Și în acest an Sibiu Dance Competition este un eveniment etalon pentru dansatori, dar și unul extrem de spectaculos pentru publicul care gustă momentele de dans la cel mai înalt nivel. Festivalul are loc în primul weekend din octombrie și se încheie duminică, 7 octombrie, cu Gala of the Stars.

Vezi evenimentul Sibiu Dance Competition

25 de ore de teatru non-stop

Un nou maraton teatral de 25 de ore începe în oraș, în 10 spații - săli convenționale, grădini, piețe publice, librării, biblioteci, cafenele, atât în miez de noapte, la 5 dimineața, cât și în miezul zilei sau la apus. Salvează de pe acum în agenda ta weekend-ul 6-7 octombrie!

Vezi evenimentul Festivalului 25 de ore de teatru non-stop

Alte sugestii

❄️ Unde te bucuri de zăpadă în Sibiu?
Unde mănânci un burger bun în Sibiu?
Evenimente de neratat în luna DECEMBRIE la Sibiu
Povestea mea - cucerind kilometri
Oale, ulcele, blide și căni