Flow Coffee Roasters
Cafenea
Website
Despre
Principiile noastre
Cafeaua de specialitate are parte de un boom indiscutabil în ultimii ani în România, însă termenul este adesea aplicat fără a se ține cont de principiile care au dus la apariția sa.
Prin urmare, acestea sunt pe scurt principiile după care ne orientăm în aventurile noastre aromatice:
- proveniența cafelei verzi este din regiuni, ferme sau stații de procesare cunoscute, de mici dimensiuni și din recolte cât mai recente
- cultivarea și procesarea cireșelor de cafea se fac cu atenție și dedicație, de fermieri care colaborează cu specialiști din domeniul cafelei de specialitate pentru îmbunătățirea calității cafelei
- sustenabilitatea lanțului producător - consumator, prin evitarea intermediarilor nenecesari, prin prețul superior plătit pentru cafeaua verde, având certitudinea că producătorii primesc un preț mai bun pentru munca lor
- transportarea și depozitarea cafelei în saci speciali și în condiții optime de temperatură și umiditate pentru a-și păstra calitățile
- prăjirea cafelei folosind echipamente și instrumente de ultimă generație, care fac posibilă explorarea creativă a potențialului aromatic al cafelei de specialitate