Ghiozdanul cu filme


Address

Sibiu, Romania

Despre

GHIOZDANUL CU FILME este un proiect care își propune să utilizeze filmul ca instrument de învățare și să îmbunătățească cultura cinematografică a elevilor.

Asociația Culturală Umanistă Sibiu (A.C.U.S.) desfășoară proiecții de film, având de-a lungul timpului colaborări cu Librăria Humanitas, Ramada, Teatrul Gong și Librăria Habitus, în cadrul unor proiecte precum Subterana Cinematografică, ShortsUP și CINE M-A văzut la Habitus. Proiectul Ghiozdanul cu filme este dedicat proiecțiilor de filme pentru copii și tineri. Aceștia din urmă sunt expuși tot mai multe ore pe zi informațiilor transmise prin canale media; deoarece aceste informații sunt prelucrate și reținute, având un rol semnificativ în socializarea lor, este necesară participarea activă și critică în receptarea lor.

Pentru a contribui la realizarea acestui obiectiv, ne propunem să creăm un spațiu în care copiii și tinerii să poată viziona filme de calitate, potrivite vârstei și intereselor lor și în care să poată participa la discuții care să analizeze constructiv imaginile și mesajele acestora.

Am ales filmul, deoarece imaginile vizuale fac parte integrantă din viețile lor, iar filmele bune sunt o modalitate de a înțelege și de a relaționa cu lumea înconjurătoare în moduri constructive. De asemenea, filmele provoacă emoții și suscită discuții, sunt antrenante și preferate de copii și tineri ca modalitate de petrecere a timpului liber.

SCOPUL proiectului este utilizarea filmului ca instrument de învățare, precum și îmbunătățirea culturii cinematografice.

MOTIVAȚIA este reprezentată de nevoia copiilor de a percepe critic și de a putea descifra media vizuală, în condițiile în care imaginile vizuale sunt predominante în viețile lor și contribuie la dezvoltarea lor socială. La acestea se adaugă necesitatea unui spațiu în care copiii și tinerii să poată viziona filme de calitate.

GRUPUL ȚINTĂ este reprezentat de elevii din școlile generale și liceele din Sibiu. Proiectul nostru va fi prezentat consilierilor educativi, iar informația va fi distribuită în toate școlile și liceele din Sibiu.

FILMELE propuse spre vizionare sunt filme europene potrivite vârstei lor și care abordează teme diverse (familia, relațiile dintre frați, importanța lecturii, a conservării cunoașterii, respectul față de natură, identitatea de gen), având o componentă educativă.

DESFĂȘURAREA proiectului presupune proiecția filmului, urmată de discuții și/sau activități care să faciliteze înțelegerea mesajelor transmise, receptarea lor critică, transformând experiența într-una de învățare. Discuțiile vor fi moderate de Marciana Moiș, psiholog, având experiență în munca cu copiii și în desfășurarea unor activități de educație non-formală. De asemenea, la unele proiecții vor exista invitați, specialiști din diverse domenii, în strânsă legătură cu temele filmelor vizionate.

SPAȚIUL în care se va desfășura proiectul este Librăria Habitus. Capacitatea sălii este de 90 locuri (aproximativ 3 clase de elevi).

PARTICIPAREA se face exclusiv pe bază de rezervare, respectând recomandările de vârstă. Prețul unui bilet este 7 lei.

Alte sugestii

Caravana Metropolis- cinema în aer liber

Cinema

Asociatia Festivalul de Film Transilvania

Cinema

Cineplexx Sibiu

Cinema

CineGold

Cinema

CINEMA - Centrul Cultural ''Ion Besoiu''

Centru cultural / Cinema / Sală de Evenimente