Muzeul de Vânătoare "August von Spiess"


Program

Închis
Vezi programul

Address

Str. Şcoala de Înot, Nr. 4, Sibiu, România

Despre

Muzeul de Vânătoare "August von Spiess" a fost deschis pentru vizitare în anul 1966, fiind găzduit în reședința Von Spiess, din strada Şcoala de Înot nr. 4.

Colonelul August von Spiess, director al vânătorilor regale între anii 1921 și 1939, a fost un vânător renumit, menţionat în analele internaţionale de cinegetică şi participant la două expediții de vânătoare în Africa ecuatorială - în anul 1936 în Kenya, iar în anul 1938 în Tanganika - de unde a adus piese deosebit de valoroase, care acum fac parte din colecţia Muzeului de Vânătoare.

În prezent, colecțiile muzeale numără 1.577 de piese, trofee autohtone și exotice, arme diverse și accesorii de vânătoare, unele cu o vechime de peste 100 de ani, achiziţionate începând cu sfârşitul secolului al XIX-lea de la colecţionari sau provenite din donaţii. Cea mai mare parte a exponatelor provine din trei colecţii importante: "August von Spiess", "Emil Witting" şi "Colecţia Societăţii Ardelene de Ştiinţe Naturale din Sibiu".

Prima sală a muzeului prezintă o panoramă a istoriei uneltelor şi armelor de vânătoare, sala a doua este dedicată trofeelor de vânătoare medii și mici, următoarea sală este rezervată vânatului mare, pentru ca în ultima sală să fie expuse trofeele africane.

Sala memorială August von Spiess prezintă personalitatea acestuia prin obiectele care i-au aparținut. Găsim aici: portretul său, fotografii, puşti, trofee, literatură scrisă, alături de prezentarea tovarăşilor săi de vânătoare şi a familiei sale.

Există de asemenea o secţiune dedicată lui Emil Witting, inginer forestier care a donat o mare parte din colecţia actuală a muzeului.

Expoziţia merită văzută nu numai pentru a cunoaşte evoluţia ustensilelor şi a armelor de vânătoare de-a lungul timpului, precum şi varietatea vânatului din ţara noastră, ci mai ales pentru a admira calitatea deosebită a trofeelor lui, trofee care au obţinut numeroase medalii cu ocazia diferitelor expoziţii din ţară şi din străinătate.

Muzeul a fost restaurat, fiind redeschis publicului în anul 2007 sub denumirea de Muzeul de Vânătoare "August von Spiess".

Photo Gallery

Alte sugestii

Muzeul de icoane pe sticlă „Preot Zosim Oancea” Sibiel

Județul Sibiu / Muzeu

Muzeul de Vânătoare "August von Spiess"

Muzeu

Casa Albastră

Muzeu

Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească "Emil Sigerus"

Muzeu

Muzeul Civilizației Transilvane ASTRA

Muzeu