O călătorie gastronomică pentru iubitorii bucătăriei vegane


Alimentația sănătoasă ne preocupă tot mai mult, mai ales în contextul actual, când poluarea, stresul și stilul de viață alert ne pot afecta sănătatea. Restaurantele vegane funcționează după principii de viață sănătoase și ne propun un meniu echilibrat și variat, dar pot fi și o alternativă chiar și dacă nu sunteți neapărat vegani, mai ales în perioadele de post. 

Ne-am interesat pentru voi unde poți mânca cel mai bine în Sibiu dacă ești vegan și iată ce locuri faine am descoperit.  

Rawdia

Iubire. Restul sunt ingrediente” este mesajul care te întâmpină atunci când le treci pragul. Rawdia se află  pe Calea Cisnădiei, în afara zonei turistice, și este un loc îndrăgit de localnici, dovadă stau cei șapte ani de activitate.

Ne-a atras atenția meniul zilei, care te surprinde în fiecare zi cu preparate delicioase, în combinații surprinzătoare, cum ar fi supa cremă de spanac cu sos de turmeric sau tarta de mazăre. Poți opta și pentru varianta de abonament săptămânal sau lunar care îți poate fi livrat chiar la tine acasă. 
Vezi pagina Rawdia

NEW LEAF BURGERS

Dacă ești în căutarea unei alternative vegane pentru burgerul clasic, atunci New Leaf Burgers este mai mult decât ți-ai fi putut imagina. Pentru că ne-a plăcut foarte mult burgerul „Almighty”, am vrut să-i aflăm secretul. Sosul special și ceapa caramelizată dau o savoare unică preparatelor New Leaf. O altă surpriză plăcută a fost să primim cartofii prajiți din partea casei la cele trei porții comandate. 
Vezi pagina New Leaf Burgers

NATURO JUICE

La Naturo Juice am ajuns ușor, după o plimbare prin Piața Mare. Ne-au atras atenția fructele din vitrină și prăjiturile apetisante. Pe lângă programele de detox, aici poți mânca un prânz delicios, fie că optezi pentru supele cremă, sau salatele în combinații inedite. Deviza lor: „dacă noi nu l-am bea sau consuma, atunci nu vrem să-l vindem nici altora.”
Vezi pagina Naturo Juice

SHE`S GREEN

Odată cu începerea școlii se redeschide și un alt local preferat de localnici (vegani sau nu). She’s green revine cu un nou concept, într-o nouă locație. Ce dor ne-a fost de bucătăria She’s green, abia așteptăm să vedem ce surprize ne-au pregătit.Cu siguranță vor fi peste așteptări, așa cum ne-au obișnuit și până acum. Puteți alege dintre cele trei meniuri ce vă pot fi livrate acasă: Healthy Lunch, Green Lunch sau Energy 4 All Day. Vă invităm să le descoperiți!
Vezi pagina SHE`S GREEN

SHAKA BOWL

Chiar dacă nu este vegan pe de-a-ntregul, nu puteam să nu includem în periplul nostru gastronomic și un mic restaurant proaspăt deschis, primul restaurant hawaiian din oraș. Pe noi ne-a cucerit varianta vegană din meniu, un Poke bowl cu tofu spicy și Edamame, asezonate cu un Green Smoothie. Iar la pachet am luat un desert pur și simplu delicios, Tropical Bowl. 
Vezi pagina Shaka Bowl

Dacă știi un loc nou pe care nu l-am inclus încă în listă dă-ne veste printr-un mesaj pe pagina de Facebook.

Alte sugestii

„Cea mai frumoasă terasă din Sibiu”
10 noi picturi murale de la SISAF devin parte din identitatea culturală a Sibiului
Soare, vară, bălăceală
Micro-terasele: noua atracție a verii în Sibiu
Câte fețe are Turnul Sfatului?