15 Psalmi

15 Psalmi


Tickets:

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. Donațiile Dumneavoastră sunt binevenite și vă mulțumim anticipat!

Host:


Str. Constituţiei, Nr. 17, Sibiu, România

Daten und Stunden:

About

 15 Psalmi – Fifteen Psalms
La începutul anilor 2000, Dániel Gryllus și Vilmos Gryllus, doi membri fondatori ai formației Kaláka împreună cu Márta Sebestyén, cunoscută în întreaga lume mai ales ca interpretă de muzică populară, au lansat un album comun, intitulat Fifteen Psalms, care conținea versurile parafrazate de Zoltán Sumonyi a câtorva psalmi din Biblie. Albumul a fost ulterior transformat și într-un film de televiziune. Trio-ul a interpretat cântecele scrise de Dániel Gryllus în numeroase concerte. Acești psalmi formează coloana vertebrală a acestui program.

Dániel Gryllus – compozitor, interpret, muzician maghiar, dublu laureat al Premiului Kossuth.
Vilmos Gryllus – muzician, interpret, compozitor maghiar, laureat de două ori cu Premiul Kossuth.
Márta Sebestyén – cântăreață de muzică populară maghiară, laureată a Premiului Kossuth și a Premiului Liszt Ferenc. A cântat și pentru împăratul Japoniei, a interpretat muzica din coloana sonoră a filmului „Pacientul englez” (The English Patient), laureat cu Premiul Oscar, și a interpretat trei cântece pe albumul Boheme din 1995 al trupei Deep Forest, care a câștigat premiul Grammy la categoria world music.

Photos