Competențe digitale pentru o viață mai bună

Competențe digitale pentru o viață mai bună


Host:


Strada Mitropoliei 36, Sibiu 550179, România

Daten und Stunden:

About

Competențe digitale pentru o viață mai bună” este un proiect educațional menit să dezvolte competențele digitale ale adulților și își propune creșterea nivelului de educație, socializare și integrare al persoanelor deservite. Ne propunem să desfășurăm gratuit cursuri bazice de Informatică în urma cărora persoanele adulte să învețe cum să folosească aplicația word, excel, powerpoint, aplicațiile colaborative Google docs și să înțeleagă importanța internetului în viața noastră. Trăim într-o  “eră digitală” și este important nu doar să folosim tehnologia, ci și să înțeleagem ceea ce se află în spatele ei și să învățăm să o controlăm. Participanții vor fi învățați cum să caute informația, cum să aleagă informația, care sunt site-urile care oferă informații și documente viabile astfel încât, familiarizându-se cu internetul să-l utilizeze cu măsură, corect, în avantajul lor. 
În același timp, observăm la nivelul comunității o reticență în a folosi aplicațiile digitale în viața de zi cu zi. Ne dorim să eliminăm discrepanțele în mentalitate vis-a-vis de utilizarea tehnologiei, prin a-i face pe participanții adulți să înțelegă că folosirea tehnologiei nu doar le scurtează timpii de interacțiune cu diversele instituții, ci le economisesc resurse, căci înțelegând modul în care funcționează, îi ajută să folosească serviciile digitale ale administrației locale sau bănci mult mai rapid și mai eficient, fără a se mai deplasa la sediul acestora.
Prin cursurile gratuite de IT, ne propunem, printr-o abordare integrată a aplicațiilor practice și a cunoștințelor de specialitate, ca prin participarea la cursurile noastre adulții să-și însușească și să-și dezvolte cunoștințele bazice despre calculator, internet, word, excel, power-point, folosirea aplicațiilor on-line. 
Activitățile sunt concepute pentru a sprijini familiarizarea și creșterea fluenței în informatica, respectiv dezvoltarea competențelor digitale atît de cerute în societatea modernă, astfel încât participanții nu doar să-și sporească șansele găsirii unui loc de muncă mai bun, ci și pentru a-și rezolva problemele curente, care implică folosirea aplicațiilor on-line. De asemenea, vor învăța despre securitatea pe internet, despre servicii publice digitale, despre avantajele și riscurile folosirii tehnologiei.

Photos