Conferința „Actualități și perspective în cercetarea farmaceutică” – Ediția a 3-a
Präsentation, Gespräch
Host:
Organizer:
Dates And Hours:
About
Conferința „Actualități și perspective în cercetarea farmaceutică” – Ediția a 3-a
Muzeului Național Brukenthal din Sibiu, păstrător al valorilor farmaco-istorice naționale prin compartimentul său Muzeul de Istoria Farmaciei, este partener științific în organizarea celei de-a treia ediții a conferinței „Actualități și perspective în cercetarea farmaceutică”, secțiunea Repere în istoria farmaciei, în perioada 13-14 decembrie 2024.
Conferința este organizată sub egida Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Colegiul Farmaciștilor din România – filiala Sibiu și Societatea de Științe Farmaceutice din România – filiala Sibiu. Manifestarea va reuni specialiști din domeniul sănătății – farmaciști, medici, chimiști – care vor prezenta teme de actualitate. Pe parcursul celor două zile de conferință lectorii vor aduce în atenția participanților cele mai noi subiecte de interes medico-farmaceutic precum actualități în utilizarea produselor naturale și farmacoterapie, nutriție și dietoterapie, strategii medico-farmaceutice în îngrijirea pacienților, particularități în practica farmaceutică în diferite țări europene.
Cu ocazia evenimentului vor fi marcați, în premieră națională, cei 530 de ani (1494-2024) de la înființarea primei farmacii de pe teritoriul actual al României prin intermediul secțiunii dedicate istoriei farmaciei.
De asemenea, în sala multimedia a Muzeului de Istorie Naturală din Sibiu, strada Cetății numărul 1, va fi deschisă publicului o expoziție temporară tematică intitulată 530 de ani de istoria farmaciei și expoziția permanentă a Muzeului de Istoria Farmaciei, Piața Mică numărul 26, poate fi vizitată în intervalul 9 – 17, de miercuri până duminică.
Documentul care atestă că în Sibiu (cunoscut atunci ca Hermannstadt) s-a deschis prima farmacie de pe actualul teritoriu al României datează din data de 15 august 1494. Farmacia este menționată sub denumirea de „farmacia orașului” (Stadapotheke). Peste 450 de ani această farmacie a deservit comunității, fie ca farmacia orașului, fie ca farmacie particulară.
„Într-un oraș încărcat de istorie, în care farmacia are rădăcini adânci create și fundamentate din cele mai vechi timpuri, va invităm să ne fiți alături în această incursiune de tradiție și noutate în cercetarea farmaceutică.” ( Prof. Univ. Dr. Felicia Gligor, Președintele Comitetului de Organizare).
Programul conferinței este atașat comunicatului și îl puteți accesa și la următoarea adresă: https://sundry.ro/event/actualitati-si-perspective-in-cercetarea-farmaceutica-editia-a-3-a/.