„Days of wine and roses” Jazz Trio


Daten und Stunden:
Tickets:
Suport artiști: 25 lei
Host:

Piața Mică Nr. 16, Sibiu

About

Ana Maria Galea – voce
Daniel Csikos – pian
Alex Mike – contrabas
Un proiect sincer, direct, concentrat în jurul a doi muzicieni cu vastă expreriență concertistică (Ana Maria Galea – voce și Daniel Csikos – pian, împreună cunoscuți sub numele de “New Landscapes”) la care se alătură contrabasistul Alex Mike . Cuvântul rostit de actrița și vocalista Ana Maria Galea dar și pretențioasa combinație între pian și voce și contrabas oferă publicului o experiență sonoră unică plină de emoții, dintre cele mai intime.
Pornind de la o temă semnată Henri Mancini, concertul propune marcarea unor etape importante ale muzicii de jazz. Cântece precum „Whatever Lola Wants” (compuse de Kurt Weil), „La vie en rose”, superba bossa-nova scrisă de compozitorul italian Bruno Martion ori compoziția muzicianului român Titel Popovici pe versuri de Anca Parghel, „Iubirea noastră nu are apus”, sunt câteva dintre alegerile celor doi artiști.
De la swing la bossa-nova, baladă ori jazz-vals, toate temele prezentate sunt teme despre dragoste care vin să întărească convingerea că Ana Maria Galea este o cântăreață eminamente lirică care dispune în același timp de forță, acuratețe a intonației și expresivitate.
Ana Maria Galea este născută la Galaţi. A absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Tg. Mureş la secţia de actorie. A debutat în jazz în anul 2007 fiind apoi invitată să cânte la festivaluri şi alte evenimente de notorietate, între care amintim „Noaptea Muzeelor”, Festivalul „Leonard”, „Vară de Jazz şi Poezie la Palatul Mogoşoaia”, „Live Acoustic” organizat de Centrul Ceh, Târgul de Carte „Vox Libri” – Deva, Palatul Peleș, Gala UNITER , Festivalul „TamTam” – Brașov, dar şi în cluburi de jazz sau teatre din ţară și străinătate (Spania, Ungaria și Anglia). A fost, alături de Ciprian Parghel și Daniel Csikos, reprezentanta României la Festivalul Muzicii Eurpoene din Alger, Algeria. Artista a avut prilejul să cânte alături de Mat Maneri ( muziciani nominalizat la Grammy) şi Lucian Ban în cadrul proiectului „Zilele Muzicale Târgumureşene”, organizat de Filarmonica de Stat din Tg. Mureş, alături de bateristul American John Betsch în proiectul „Concertele Orașului”, Gala UNITER , proiectul „Art District is Here”. Ana Maria Galea se remarcă prin creativitate şi printr-o rară capacitate de sinteză, combinând într-un mod inedit arta dramatica şi muzica. Îndrumătorii şi mentorii ei în domeniul musical sunt Anca Parghel, Pedro Negrescu şi Mircea Tiberian. Pe lângă concerte și spectacole de teatru, Ana Maria este profesor la Liceul Vocațional de Artă din Tîrgu Mureș și susţine în permanenţă o campanie de promovare a muzicii de clasice și de jazz prin acţiuni de voluntariat, emisiunui radio, organizarea şi promovarea de concerte.
Artista este şi iniţiatoarea proiectelor „Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio România Tg. Mureş”, „Muzică și Arte ” sau a „Festivalului Internaţional Studenţesc de Jazz” de la Tîrgu Mureș, pentru care a fost şi project manager la prima ediţie.


Daniel Csikos este absolvent al Academiei de Muzică din Cluj, secţia pian, clasa professor Csiki Boldijzar. Pasiunea pentru jazz şi-a descoperit-o în anul 2008 când a întâlnit-o pe vocalista Ana Maria Galea cu care colaborează şi în prezent. A participat la diferite festivaluri, printre care „Festivalul International Studentesc de Jazz de la Tg. Mureş”, „Combinatul de Film”, „Blues pentru Timișoara”, „Festivalul Promenadelor”, „Strada de Carte” şi Festivalul „Leonard”, ediţia a XII-a de la Galaţi. Este autor de muzică pentru teatru și muzică pentru copii. A participat la mai multe workshop-uri susţinute de profesorul Mircea Tiberian. Din 2008 face parte din proiectul „Oportunităţi la Tine Acasă”, proiect inițiat de UCIMR și destinat tinerilor muzicieni de muzică clasică si de jazz. A fost invitat de Societatea Română de Radiodifuziune să facă parte din trio-ul care a acompaniat vocalistele participante în stagiunea 2013-2014 la proiectul “Seri de Jazz şi Muzică Clasică la Radio Tîrgu Mureş”.


Alex Mike a absolvit liceul de muzica George Enescu la secția de contrabas clasic. După absolvirea liceului s-a dedicat jazz-ului fiind admis la UNMB București, clasa prof. Mircea Tiberian.. A participat la festivalul International” Eurorchestries “din Franța in postura de contrabasist solist, la festivalul “Împreuna Formații Pentru Viitor” din Intorsura Buzaului unde a primit diploma de: “ Cel mai bun basist” al festivalului . Între 2016-2017 a făcut parte din programul Erasmus+ program prin care care a susținut concerte în: Sardinia- Italia si Lituania, alături de artiști din celelalte țări implicate .Este absolvent al Universității Naționale De Muzica din București la secția de compoziție Jazz. A câștigat un număr considerabil de premii precum si locul II la concursul național "New Jazz Players" editia 2019. Colaborează cu cele mai importante ansambluri de jazz din țară.

Suport artiști: 25 lei
Rezervări: 0723 287 486
IMPORTANT - Pentru buna desfășurare a evenimentului vă rugăm ca în momentul în care faceți rezervarea să precizați numărul exact de persoane care vor ocupa locurile.
- Rezervările își pierd valabilitatea la ora 20:40

Sursa text & foto