George Cornilă, „Silex” - întâlnire cu cititorii

George Cornilă, „Silex” - întâlnire cu cititorii

Buchveröffentlichung

Host:


Strada Nicolae Bălcescu, Sibiu, Romania

Daten und Stunden:

About

𝐕𝐢𝐧𝐞𝐫𝐢, 𝟏𝟗 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟖.𝟎𝟎, 𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐞 𝐂𝐨𝐫𝐧𝐢𝐥𝐚̆ își va întâlni cititorii din Sibiu, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” (Nicolae Bălcescu 16), cu prilejul lansării romanului 𝑺𝒊𝒍𝒆𝒙, publicat în colecția Ego. Proză a Editurii Polirom.
Invitați, alături de autor: 𝐓𝐞𝐨𝐝𝐨𝐫𝐚 𝐂𝐨𝐦𝐚𝐧 și 𝐑𝐚𝐝𝐮 𝐕𝐚𝐧𝐜𝐮

𝐃𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐭𝐞:
În urma unui accident, un scriitor încearcă să își rememoreze viața, însă este incapabil să mai discearnă între faptele și persoanele reale și întâmplările și personajele din cărțile pe care le-a scris, le-a tradus și le-a citit. Cu vocea unui narator nesigur, ale cărui povești sunt mereu dezmințite, Silex înfățișează o istorie a fărâmițărilor interioare și o meditație amplă asupra memoriei, a identității‚ a imaginii pe care ne-o construim, a minciunilor pe care ni le spunem, a răului pe care ni-l facem unii altora sau nouă înșine.

𝐆𝐞𝐨𝐫𝐠𝐞 𝐂𝐎𝐑𝐍𝐈𝐋𝐀̆ (n. 1986, Focșani) a debutat cu romanul 𝐶𝑢 𝑑𝑖𝑛𝑡̦𝑖𝑖 𝑠𝑡𝑟𝑎̂𝑛𝑠̦𝑖 (2007; reeditat în 2022). Au urmat romanele 𝑀𝑖𝑒𝑧𝑢𝑙 𝑛𝑜𝑝𝑡̦𝑖𝑖 𝑖̂𝑛 𝐶𝑎𝑟𝑡𝑖𝑒𝑟𝑢𝑙 𝐹𝑒𝑙𝑖𝑛𝑎𝑟𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑆𝑡𝑖𝑛𝑠𝑒 (2013; 2014; 2021), 𝑅𝑒𝑔𝑒𝑙𝑒 𝑙𝑢𝑝𝑖𝑙𝑜𝑟 (2016), 𝐸𝑥𝑝𝑢𝑟𝑔𝑜 (2018; 2019) și 𝐷𝑖𝑙𝑢𝑣𝑖𝑢𝑚 (2019), biografia romanțată 𝐻𝑎𝑠𝑑𝑒𝑢. 𝐷𝑢ℎ𝑢𝑟𝑖 (2023), volumele de povestiri și nuvele 𝐴𝑟𝑙𝑒𝑞𝑢𝑖𝑛𝑒 (2018), 𝐸𝑛𝑡𝑟𝑜𝑝𝑖𝑐 (2020) și 𝑅𝑒𝑧𝑒𝑟𝑣𝑎𝑡̦𝑖𝑎 (2022) și cartea cu povești pentru copii 𝑇𝑜𝑥𝑖 𝐹𝑜𝑥𝑦 (2018), pentru care a primit mai multe premii naționale și internaționale. Este prezent cu proze în peste zece antologii apărute în România și Marea Britanie. A fost copywriter, secretar general de redacție și redactor-șef. Face traduceri din literatura americană și britanică, scrie articole pentru 𝐷𝑖𝑙𝑒𝑚𝑎 𝑣𝑒𝑐ℎ𝑒, 𝑂𝑏𝑠𝑒𝑟𝑣𝑎𝑡𝑜𝑟 𝑐𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙, 𝐹𝑎𝑚𝑖𝑙𝑖𝑎, 𝑀𝑎𝑡𝑐𝑎 𝑙𝑖𝑡𝑒𝑟𝑎𝑟𝑎̆, 𝐿𝑢𝑐𝑒𝑎𝑓𝑎̆𝑟𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑑𝑖𝑚𝑖𝑛𝑒𝑎𝑡̦𝑎̆, 𝑆𝑎𝑙𝑜𝑛𝑢𝑙 𝑙𝑖𝑡𝑒𝑟𝑎𝑟 și 𝐴𝑝ℎ𝑒𝑙𝑖𝑜𝑛 (SUA) și ține ateliere de scriere creativă. Visează la o casă pe plajă, cu o cameră uriașă doar pentru bibliotecă și o cameră ceva mai mică pentru pisici.
Colecția „Ego. Proză”, coordonată de Lucian Dan Teodorovici, împlinește anul acesta 20 de ani de existență. Au fost publicate peste 250 de titluri și aproximativ 150 de autori.

sursa