HERE în deschidere la ESTE FILM Festival 2024, proiecție specială cu echipa

HERE în deschidere la ESTE FILM Festival 2024, proiecție specială cu echipa


Host:


Piața Mică, Sibiu

Daten und Stunden:

About

A opta ediție ESTE FILM Festival va fi deschisă oficial de filmul belgian ”Here”, inclus în secțiunea Best of Europe.
Proiecția va avea loc miercuri, 29 mai, de la ora 20.00, la sala mare a Centrului Cultural "Ion Besoiu" Sibiu.

❗ Filmul va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu o parte din echipa filmului, mai exact actorii de origine română Ștefan Goța, interpretând personajul principal masculin, și Alina Constantin. ❗

”Here” spune povestea lui Ștefan, un muncitor român care lucrează în construcții și locuiește la Bruxelles. Chiar înainte de a pleca într-o vacanță acasă în România, Ștefan întâlnește o tânără belgiană, de origine chineză, care scrie o lucrare de doctorat despre mușchi și licheni. Atenția ei desăvârșită pentru ceea ce e aproape invizibil îl oprește în loc.

Filmul a obținut la Festivalul Internațional de Film de la Berlin din 2023 Premiul FIPRESCI și Premiul Encounters.

Preţul unui bilet este de 20 lei și se poate achiziționa online de pe Eventbook (https://eventbook.ro/.../bilete-este-film-festival...) sau direct de la casieria Centrului Cultural “Ion Besoiu”, în limita locurilor disponibile.

ESTE FILM Festival ediția 8 este un eveniment organizat de Asociația ESTE FILM.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional*.
Cu sprijinul: Ambasada Statelor Unite Mexicane în România, Institutul Mexican de Film (IMCINE), Institutul Italian de Cultură din București, LUX Audience Award, Parlamentul European, Centrul Cultural German Sibiu, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Autonom.
Sponsori principali: Groupama, Vitesco Technologies, Jaeggi Industries, Colt Technology Services.
Sponsori: Marquardt, ifm, Banca Transilvania, KeepCalling.
Parteneri: Centrul Cultural ”Ion Besoiu” Sibiu, Cinema Arta Sibiu, Forumul German Sibiu, Hotel MyContinental, Hotel Continental Forum, A.L.E.G., Zona9, Cărturesti, Atelier Good Wood, Enjoy Art Studio, Luthelo, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu, Restaurant Pasaj, Consomme Bistro, SaltSibiu, Simpa, Flow, Deli 11, Funky Citizens.
Parteneri media: RockFM, Zile și Nopți, Goodtime magazine, All About Romanian Cinema, Munteanu Recomandă, Cinefan, Sibiul in Imagini, Profil Cultural, Liternet, Films in Frame.

sursa