Iarna în bucate la Copșa Mare 122

Iarna în bucate la Copșa Mare 122

Outside Sibiu  |  Gourmet Veranstaltung

Host:

Copsa Mare 122, Copșa Mare 557046, Romania

Dates And Hours:

About

Dragă gurmand și iubitor de experiențe cu gust local, ți-am pregătit un eveniment de iarnă cu totul deosebit în 𝐂𝐨𝐥𝐢𝐧𝐞𝐥𝐞 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐢𝐥𝐯𝐚𝐧𝐢𝐞𝐢, la punctul gastronomic local 𝐂𝐨𝐩𝐬̦𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞 𝟏𝟐𝟐 ❄️

Vei avea parte de o atmosferă de sărbătoare plină de culoare, cu bucate tradiționale, vin fiert, ateliere (re)creative, colinde și melodii folk pe acorduri de chitară.

Să te aștepți la ornamente ca-n povești, la turte savurate lângă sobă și la parfumul lichiului cu gris proaspăt scos din cuptor. Vom decora ca în filmele tale preferate de Crăciun, vom servi clătite și vom degusta miere și dulcețuri locale 🥞🍯

Va fi o experiență 𝐒𝐥𝐨𝐰 𝐅𝐨𝐨𝐝 în pitorescul sat Copșa Mare, într-o locație de o frumusețe incontestabilă.
Sâmbătă, 𝟏𝟒 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, începând cu 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟏:𝟎𝟎, deschidem porțile casei albastre din inima Transilvaniei, aflată la doar 2 km distanță de situl UNESCO Biertan, nu departe de intrarea pe Via Transilvanica – sectorul Terra Saxonum.

Alături de noi vei descoperi gusturi noi, meșteșuguri păstrate vii și oameni ai locului, care duc mai departe povestea satului transilvănean prin îndeletniciri frumoase și istorisiri neprețuite.

Mai mult, vei avea ocazia să te bucuri și de inedita experiență a târgului de Crăciun din Biertan, la finalul evenimentului nostru 🎄

𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐳𝐢𝐥𝐞𝐢:
Evenimentul se va desfășura în intervalul orar 𝟏𝟏:𝟎𝟎 – 𝟏𝟗:𝟎𝟎, urmând să ne bucurăm împreună de următoarele activități:
🔸 𝐁𝐫𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐝𝐞 𝐛𝐮𝐧 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭 𝐜𝐮 𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥𝐞: jumări, pastă de slănină, zacuscă, brânzeturi, caltaboș, cârnați, murături, pâine coaptă în cuptorul cu lemne, ceai, socată, vin fiert și cafea de la întreprinderea socială Rubia din satul Șoala;
🔸 𝐏𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐮𝐧𝐜𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐠𝐚𝐬𝐭𝐫𝐨𝐧𝐨𝐦𝐢𝐜 𝐥𝐨𝐜𝐚𝐥 𝐂𝐨𝐩𝐬̦𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞 𝟏𝟐𝟐;
🔸 𝐂𝐥𝐚̆𝐭𝐢𝐭𝐞 𝐜𝐮 𝐛𝐫𝐚̂𝐧𝐳𝐚̆ 𝐦𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐭𝐚̆, făcute pe loc de prietenul nostru Istvan Varga de la Manufactura de brânză;
🔸 𝐀𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐝𝐞𝐜𝐨𝐫𝐚𝐭 𝐬̦𝐢 𝐬𝐚𝐯𝐮𝐫𝐚𝐭 𝐭𝐮𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐮𝐥𝐜𝐢, alături de Ana;
🔸 𝐀𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐩𝐚̂𝐬𝐥𝐚̆𝐫𝐢𝐭, susținut de domnul Ilie Iordan, meșter popular local;
🔸 𝐀𝐭𝐞𝐥𝐢𝐞𝐫 𝐝𝐞 𝐟𝐚̆𝐮𝐫𝐢𝐭 𝐝𝐞𝐜𝐨𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐫𝐚̆𝐜𝐢𝐮𝐧, dedicat prichindeilor și pregătit de Cristina & Lia;
🔸 𝐌𝐞𝐥𝐨𝐝𝐢𝐢 𝐟𝐨𝐥𝐤 𝐬̦𝐢 𝐜𝐨𝐥𝐢𝐧𝐝𝐞 𝐜𝐚̂𝐧𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐥𝐢𝐯𝐞 𝐥𝐚 𝐜𝐡𝐢𝐭𝐚𝐫𝐚̆ de bunul nostru prieten Feri Teglaș;
🔸 𝐒𝐞𝐚𝐫𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐥𝐢𝐧𝐝𝐚𝐭, alături de micii colindători din sat;
🔸 𝐁𝐮𝐜𝐚𝐭𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐜𝐚𝐥𝐝𝐞: supă de găină de casă cu tăiței de casă, sarmale cu smântână și mămăligă, lichiu cu gris;
🔸 𝐈̂𝐧𝐜𝐡𝐞𝐢𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐞𝐯𝐞𝐧𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢: recomandăm vizitarea târgului de Crăciun din Biertan.
Pe tot parcursul evenimentului vei putea cumpăra:
🎁 𝐭𝐮𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐮𝐥𝐜𝐢 de la Ionela;
🎁 𝐝𝐞𝐜𝐨𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢 𝐝𝐞 𝐂𝐫𝐚̆𝐜𝐢𝐮𝐧 𝐫𝐞𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐫𝐞𝐜𝐢𝐜𝐥𝐚𝐛𝐢𝐥𝐞 de la Cristina Holom.
🎁 𝐦𝐢𝐞𝐫𝐞 𝐬̦𝐢 𝐣𝐮𝐜𝐚̆𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐦𝐧 𝐢̂𝐧 𝐦𝐢𝐧𝐢𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚̆, de la domnul Ioan Cristian Bica, preotul ortodox din sat;
🎁 𝐠𝐞𝐦𝐮𝐫𝐢, 𝐝𝐮𝐥𝐜𝐞𝐭̦𝐮𝐫𝐢 𝐬̦𝐢 𝐬𝐢𝐫𝐨𝐩𝐮𝐫𝐢 de la Familia Cocoș, producători locali din sat;
🎁 𝐬𝐨𝐫𝐭𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐛𝐫𝐚̂𝐧𝐳𝐚̆ 𝐦𝐚𝐭𝐮𝐫𝐚𝐭𝐚̆ de la Manufactura de brânză;
🎁 𝐨𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞 𝐚𝐫𝐭𝐢𝐳𝐚𝐧𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐚̂𝐬𝐥𝐚̆ de la meșterul popular al satului, domnul Ilie Iordan, care încă păstrează viu acest meșteșug străvechi.
------------------
𝐏𝐫𝐞𝐭̦ 𝐛𝐢𝐥𝐞𝐭:
- adulți: 265 lei
- copii 7-14 ani: 135 lei
- copii sub 7 ani: gratuit
Înscrierile se pot face până 𝐣𝐨𝐢, 𝟏𝟐 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟐:𝟎𝟎, accesând link-ul: https://forms.gle/bM83XGSZrYj1YcuWA
Pentru validarea înscrierii la brunch se va percepe un 𝐚𝐯𝐚𝐧𝐬, iar restul sumei de bani se achită numerar (cash) la fața locului.
Avansul se poate returna în caz de anulare a rezervării, doar dacă anularea se face până 𝐦𝐢𝐞𝐫𝐜𝐮𝐫𝐢, 𝟏𝟏 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, 𝐨𝐫𝐚 𝟏𝟐:𝟎𝟎.
În vederea solicitării de anulare se va trimite un e-mail cu textul “𝐴𝑛𝑢𝑙𝑎𝑟𝑒 𝐶𝑜𝑝𝑠̦𝑎 𝑀𝑎𝑟𝑒 122” la adresa 𝑐𝑢𝑙𝑖𝑛𝑎𝑟𝑎𝑡𝑖𝑣@𝑔𝑚𝑎𝑖𝑙.𝑐𝑜𝑚, cu specificarea numelui și prenumelui cu care s-a făcut rezervarea și a contului bancar pentru retur.
Avansul este de 𝟔𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 / 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚𝐝𝐮𝐥𝐭̦𝐢 𝐬̦𝐢 𝟑𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 / 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐚̆ 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢.
Avansul se achită în contul bancar: 𝐑𝐎𝟖𝟖𝐁𝐀𝐂𝐗𝟎𝟎𝟎𝟎𝟎𝟎𝟐𝟏𝟗𝟏𝟒𝟖𝟐𝟎𝟎𝟎, beneficiar: SILE SI SIMONA TURISTIC SRL, specificând la detaliile plății: 𝐒𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐦𝐚𝐬𝐚̆ 𝟏𝟒 𝐝𝐞𝐜𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒.
------------------
Copșa Mare 122 oferă și servicii de cazare cu mic dejun inclus pentru cei care doresc să rămână peste noapte. Rezervările se fac la numărul de telefon: 0728 371 762 – Simona Seciu.
🤝 Acest eveniment este organizat de 𝐂𝐮𝐥𝐢𝐧𝐚𝐫𝐚𝐭𝐢𝐯 și 𝐂𝐨𝐩𝐬̦𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐞 𝟏𝟐𝟐 cu intenția de a aduce iubitorii de experiențe cu gust local, la firul ierbii, mai aproape de lumea satului și de hrana curată.
Abia așteptăm să ne cunoaștem!

sursa