Un pas important pentru Campusul Sibiului dedicat învățământului dual

17 Februar, 08:22
Press release

 Într-o ședință extraordinară a Consiliului Local care va avea loc vineri, 17 februarie, primarul Astrid Fodor supune aprobării acestui for proiectul de construcție a Campusului Integrat pentru Învățământ Dual precum și încheierea unui acord de parteneriat local pentru realizarea acestuia. 
 
“Campusul va fi foarte important atât pentru elevii cu înclinații spre meserii practice, cât și pentru companiile care își doresc angajați bine pregătiți. Acesta va fi realizat de un Consorțiu cu 17 membri, al cărui lider este Universitatea Lucian Blaga, Municipiul Sibiu fiind membru. Fiecare partener al Consorțiului are atribuțiile bine stabilite prin Acordul care se va încheia, Municipiul Sibiu punând la dispoziție un teren de 20.000 mp, pe Calea Dumbrăvii, necesar construcției Campusului.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu) 
 
Cu aprobarea Consiliului Local, Primăria Municipiului Sibiu va semna acordul de parteneriat pentru implementarea proiectului împreună cu alți 16 parteneri: 
 
·       2 unități de învățământ superior: Universitatea Lucian Blaga Sibiu și Academia Forțelor Terestre Nicolae Bălcescu 
·       1 instituție locală: Inspectoratul Școlar Județean 
·       7 colegii și licee tehnice: Liceul Tehnologic ”Avram Iancu” Sibiu, Liceul Tehnologic ”Henri Coandă” Sibiu, Colegiul Tehnic Energetic Sibiu, Colegiul Economic “George Barițiu” Sibiu, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară ”Terezianum” Sibiu, Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș, Liceul Tehnologic Automecanica Mediaș 
·       5 companii din județul Sibiu și una din județul Alba: Compa SA Sibiu, S.C. Automecanica Mediaș S.R.L, Continental Automotive Systems S.R.L Sibiu, Marquardt Schaltsysteme SCS Sibiu, ODU Romania Manufacturing SRL Sibiu, SC Solina Romania SRL Sântimbru. 
 
Pentru construcția Campusului, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, în calitate de lider de parteneriat, va depune un proiect pentru obținerea de fonduri europene nerambursabile în valoare estimată de 130 de milioane de lei, prin Planul Național pentru Redresare și Reziliență. În această ședință extraordinară se solicită aprobarea proiectului la care și Primăria Sibiu va contribui. 
 
Concret, conform Ghidului de finanțare, Campusul va fi alcătuit din clădiri eficiente din punct de vedere energetic în care vor fi amenajate spații pentru învățământ, cazare și masă, baze sportive, săli de lectură și o bibliotecă, precum și spații de recreere. 
 

Primăria Sibiu

Other News

1 iunie – locul de joacă nou de pe str. Lungă se deschide pentru bucuria celor mici

Press release

În august, Lacul Binder găzduiește a doua ediția a competiției internaționale Sibiu Wake Trophy

Press release

Plaja și locul de joacă plutitor de pe Lacul Binder se redeschid de la 1 iunie

Press release