Un drum nou de legătură între zona industrială vest și Calea Șurii Mici

23 März, 12:54
Press release

Primăria Sibiu a publicat în programul electronic de achiziții anunțul prin care invită constructorii să depună oferte pentru extinderea străzii Bruxelles, pe o lungime de aproape 1 km, care va face legătura între zona industrială vest și zonele rezidențiale de pe Calea Șurii Mici.

“Crearea acestei noi legături rutiere, pe bicicletă sau pe jos va îmbunătăți mobilitatea între zone de dezvoltare ale orașului. Investiția este gândită corelat și integrat cu viitorul coridor de mobilitate de pe Calea Șurii Mici, pe care îl pregătim deja.” (Astrid Fodor, primarul
municipiului Sibiu)

Prin această lucrare, tronsonul existent al străzii Bruxelles se va prelungi până în Calea Șurii Mici. Se vor amenaja drumul, trotuarele și piste pentru biciclete, precum și rețelele de apă și canalizare și tubulatura pentru canalizația metropolitană. De asemenea, se va instala un
sistem de iluminat eficient energetic, cu lămpi LED. Pe aliniamentul stradal se vor amenaja și zone verzi, unde este prevăzută plantarea de copaci. Valoarea estimată a acestei investiții este de 16,4 milioane de lei, iar odată semnat contractul, termenul de execuție a lucrărilor va fi de 8 luni.

Primăria Sibiu a inițiat o procedură de achiziție și pentru contractarea lucrărilor pentru modernizarea a încă 3 străzi de pământ, situate în cartierul Gușterița: Lavandei, Dafinului și Irisului. Pe aceste străzi se va lucra la rețelele de apă și canalizare, se va instala canalizația metropolitană, se va amenaja carosabilul și trotuarele și se va instala rețeaua de iluminat public eco-eficient. Valoarea estimată a investiției este de 3,3 milioane de lei. Termenul de execuție a lucrărilor va fi 10 luni după semnarea contractului.

Reamintim că în zona Gușterița urmează să se modernizeze și str. Salcâmilor, indicatorii tehnico-economici pentru această investiție fiind deja aprobați.

Primăria Sibiu

Other News

Prima campanie de dezinsecție la țânțari din acest an pe domeniul public al municipiului Sibiu

Press release

Reamintim: Sibiu Bike City + Festivalul Internațional de Teatru Sibiu = FITS pe 2 roți

Press release

1 iunie – locul de joacă nou de pe str. Lungă se deschide pentru bucuria celor mici

Press release