Centrul comunitar dedicat vârstnicilor și copiilor, pregătit de deschidere

Centrul comunitar dedicat vârstnicilor și copiilor, pregătit de deschidere

27 Januar, 14:00
Press release

 Primăria Sibiu a finalizat construcția și amenajarea centrului multifuncțional dedicat seniorilor și copiilor din familii cu venituri modeste, situat în zona străzilor Henri Coandă – Oțelarilor. 
 
“Acest centru este dedicat în primul rând vârstnicilor care au nevoie de sprijin, consiliere sau doar de socializare. În acest sens se vor organiza activități recreative pentru seniori, dar vor primi și consiliere medicală și juridică. Aici vor fi așteptați și copiii din familii cu venituri modeste pentru a-și pregăti temele, pentru a participa la activități educative, recreative și de socializare, pentru orientare școlară și consiliere psihologică. Toate serviciile vor fi gratuite pentru beneficiari.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu) 
 
Clădirea a fost construită pe un teren de 435 mp, cu acces dinspre strada Oțelarilor, având parter, etaj și mansardă. Pe suprafața desfășurată pe aproape 1.400 mp s-au creat: 
 
  •   2 săli dedicate activităților pentru vârstnici 
  •   2 săli de activități pentru copii și tineri 
  •   3 săli multimedia 
  •   1 ludotecă 
  •   1 sală pentru activități sportiv-recreative 
  •   3 chicinete 
  •   4 birouri, spații de depozitare, administrative și grupuri sociale. 
 
Imobilul este echipat cu un sistem de climatizare centralizat, cu recuperare de căldură astfel că este mai eficient energetic. De asemenea, imobilul a fost optimizat pentru persoanele cu dizabilități prin instalarea unui lift care să asigure accesul spre etajele superioare, precum și prin crearea unor grupuri sanitare dedicate. Lucrările de construcție au fost realizate de firma SC Balor Cons SRL, valoarea investiției ridicându-se la 5 milioane de lei. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional. 
 
Centrul are deja 3 angajați – un șef de centru, un psiholog și un asistent social – aceștia pregătind în prezent deschiderea, inclusiv documentația pentru licențierea acestuia. Pentru a asigura activitățile Centrului, Direcția de Asistență Socială a publicat un anunț de selecție pentru parteneri din cadrul ONG-urilor locale. Astfel, în urma procedurii de selecție, se vor semna contracte cu Asociația Transilvania Vitalis pentru activitățile dedicate vârstnicilor și cu Asociația SOS satele copiilor și Asociația Centrul Bucuriei pentru activitățile dedicate copiilor. 
 
Primăria Sibiu va anunța data deschiderii Centrului și condițiile de acces a beneficiarilor la serviciile oferite de acesta.     
 

Primăria Sibiu

Other News

Primăria Sibiu primește finanțare europeană pentru eficientizarea energetică a grădinței nr. 29 din cartierul Vasile Aaron

Primăria Sibiu primește finanțare europeană pentru eficientizarea energetică a grădinței nr. 29 din cartierul Vasile Aaron

Press release

Primăria Sibiu a amenajat în oraș puncte de hidratare, în contextul caniculei

Primăria Sibiu a amenajat în oraș puncte de hidratare, în contextul caniculei

Press release

Închideri de trafic și parcări pentru desfășurarea Festivalului Internațional de Teatru Sibiu

Press release